Σε εξέλιξη σύσκεψη στη Ζάκυνθο για τα τελευταία κρούσματα λεπτοσπείρωσης
Μεταφορά ασθενή σε νοσοκομείο
INTIME NEWSΣε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα λεπτοσπείρωσης στο νησί, ένα εκ των οποίων, θανατηφόρο.
Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, τριμελούς κλιμακίου του ΕΟΔΥ.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω ανακοίνωσής του, ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε τρία κρούσματα μέσα στον Απρίλιο, εκ των οποίων ένα θανατηφόρο.
Όπως έγινε γνωστό, ένας 60χρονος κατέληξε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας και αφού πρώτα είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, έχοντας συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης.
Το ζήτημα έχει πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ζακύνθου, για τον επιμερισμό των ευθυνών και των αρμοδιοτήτων για την εφαρμογή της μυοκτονια και παράλληλα, μεγάλη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στη Ζάκυνθο: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση - Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα
Κεφαλονιά: Στη φυλακή προπονητής για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων αθλητριών στίβου
10:50
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Γαλλία - Bελτιωμένη η κατάσταση σε Ισπανία και Πορτογαλία
10:43
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σε τρεις κτηνοτροφικές μονάδες στην Πρέβεζα
10:34
Τι συζήτησαν Άδωνις και Κασσελάκης όταν έπαιξαν τένις - Τι αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας
10:31