Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 89χρονου στον Κεραμεικό: Το χρονικό των πυροβολισμών
Ανανεώθηκε:
Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 89χρονου ηλικιωμένου άνδρα που άνοιξε πυρ στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στο Εφετείο το πρωί της Τρίτης (28/04), τραυματίζοντας συνολικά πέντε άτομα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.
Όπως βλέπετε κι εσείς στα παρακάτω πλάνα, ο 89χρονος που φορά μπλε καμπαρντίνα και τραγιάσκα, περπατά στην περιοχή γύρω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ, από όπου άρχισε το θρίλερ, το οποίο συνεχίστηκε στη Λουκάρεως, στο Εφετείο.
Ο ίδιος παραμένει ακόμη άφαντος, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Ο 89χρονος λίγο μετά τις 10 το πρωί «μπούκαρε» ανενόχλητος στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην περιοχή του Κεραμεικού, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο, έβγαλε την καραμπίνα του από την καμπαρντίνα όπου την έκρυβε καλά, πέρασε την κάννη της κάνω από το κενό στο γκισέ και άρχισε να πυροβολεί.
Ένας από τους υπαλλήλους πρόλαβε και έσκυψε αλλά τα σκάγια χτύπησαν έναν άλλο υπάλληλο, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», με τις πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ να αναφέρουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία του.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας κάποιο διερχόμενο ταξί για τη διαφυγή του, έφτασε στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως και αφού κατευθύνθηκε προς το γραφείο 23, χρησιμοποίησε την ίδια καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας συνολικά τέσσερις γυναίκες.
Φεύγοντας, άφησε πίσω του την καραμπίνα, όπως καταγράφεται στο παρακάτω φωτογραφικό ντοκουμέντο του CNN Greece.

Η καραμπίνα με την οποία ο 89χρονος πυροβόλησε τα τέσσερα άτομα. Την άφησε στο Εφετείο, κατά τη δεύτερη επίθεση, και εξαφανίστηκε.
CNN Greece
Άνδρες της Αστυνομίας συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις έξω από το κτήριο του Εφετείου, στη Λουκάρεως
CNN GreeceΑυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο 89χρονος φεύγοντας πέταξε δύο με τρεις φακέλους, όπου φέρεται να έγραψε τους λόγους για τους οποίους επιτέθηκε στον ΕΦΚΑ και στο Ειρηνοδικείο.
«Να, γιατί το έκανα», φέρεται να είπε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τους πυροβολισμούς στο Εφετείο, δύο υπάλληλοι τον καταδίωξαν, αλλά εκείνος προσποιήθηκε ότι είχε και άλλο όπλο και έτσι οι υπάλληλοι υπαναχώρησαν.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι είχε νοσηλευτεί με σχιζοφρένεια το 2018 και πως τον φιλοξενούσε η ανιψιά του στα Κάτω Πατήσια.


Αστυνομικοί έξω από το κτήριο του ΕΦΚΑ που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
CNN Greece
Τι αναφέρουν μάρτυρες στο CNN Greece
«Είχε το όπλο καλά κρυμμένο, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο, είπε τους υπαλλήλους που ήταν εκεί να κάνουν στην άκρη και μετά πυροβόλησε από την αντίθετη κατεύθυνση, όπου βρισκόταν ένας συνάδελφος και τον πυροβόλησε στο πόδι», ανέφερε μάρτυρας στο CNN Greece.
«Εργάζομαι εδώ στα γραφεία του ΕΦΚΑ, δεν ήμουν σήμερα, εδώ, με ενημέρωσαν οι συνάδελφοι για το περιστατικό. Είχε την καραμπίνα κρυμμένη στην καμπαρντίνα του, έριξε μία πιστολιά πριν μπει μέσα στον χώρο, στη συνέχεια σημάδεψε έναν υπάλληλο, του είπε «σκύψε», και πυροβολώντας τα σκάγια πήραν έναν άλλο συνάδελφο, που τραυματίστηκε στο πόδι, είχε μεγάλη αιμορραγία», είπε άλλος μάρυρας στο CNN Greece.
«Ήμουν παρών στο περιστατικό, ακούσαμε τι συνέβη κα αρχίσαμε να τρέχουμε, την ώρα που έβγαινα από το Εφετείο, ένας γραμματέας μας ειδοποίησε ότι υπάρχει όπλο στις καταθέσεις στη γραμματεία και πως άρχισε να πυροβολεί κάποιος. Πυροβόλησε τρεις φορές στο πάτωμα. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίθεση 89χρονου ενόπλου στον ΕΦΚΑ Κεραμεικού και στο Εφετείο - Πέντε τραυματίες
Πυροβολισμοί στον ΕΦΚΑ: «Τον σημάδεψε και του είπε "σκύψε"» - Τι λένε μάρτυρες στο CNN Greece
Αυτή είναι η καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε ο 89χρονος σε Κεραμεικό και Εφετείο
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πρωτοφανής η επίθεση ενόπλου στο πρωτοδικείο Αθηνών
Στα Τίρανα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας
14:58
Ο γιος του Ινδού δισεκατομμυριούχου Αμπάνι προσφέρει καταφύγιο στους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ
14:56
«Καμπανάκι» για μείωση του πληθυσμού στη Γερμανία - Ιστορικό χαμηλό για τις γεννήσεις μεταπολεμικά
14:48
Δεκάδες συλλήψεις στην Τουρκία ενόψει των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά
14:45