ΕΛΛΑΔΑ

Και ένστολοι μαφιόζοι στο κύκλωμα

Και ένστολοι μαφιόζοι στο κύκλωμα
CNN Greece/Νικολέττα Παπάζογλου

Σχεδόν καθημερινές τηλεφωνικές επαφές με συγκεκριμένους αστυνομικούς είχαν μέλη της μεγαλύτερης μαφίας που έπεσε στα χέρια των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις τους αφορούσαν στο εάν και πότε η αστυνομία ετοίμαζε εξορμήσεις και έλεγχους στην περιοχή που είχαν τα πολυτελή σπίτια τους τα αρχηγικά μέλη της μαφίας. Το δείγμα συγκεκριμένου τηλεφωνικού διαλόγου, όπως κατεγράφη κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων, είναι αποκαλυπτικό:

Μέλος μαφίας : "Έχεις ακούσει τίποτα για ελέγχους και τέτοια εδώ σε εμάς; Ξέρεις για καμία επιχείρηση δική σας λέω ...", ακούγεται να ρωτά μέλος της μαφίας.
Αστυνομικός: "Από κοντά αυτά όχι από το τηλέφωνο ..."
Μέλος μαφίας: "Εντάξει θα σε βρω να τα πούμε..."

Από την παρακολούθηση του συγκεκριμένου μέλους φαίνεται ότι πράγματι συναντήθηκε με τον αστυνομικό χωρίς, όμως, να μπορεί να διαπιστωθεί τι συζήτησαν μεταξύ τους.. Όμως δυο ημέρες μετά έγινε πράγματι επιχείρηση της αστυνομίας στη συγκεκριμένη περιοχή και ο έλεγχος δεν απέδωσε καρπούς καθώς οι ύποπτοι δεν είχαν τίποτα στα σπίτια τους.

Αν, όμως, στο μεγάλο κεφάλαιο της μαφίας οι πληροφοριοδότες αστυνομικοί είναι το ένα κεφάλαιο, το δεύτερο και εξίσου μεγάλο είναι οι κλεπταποδόχοι. Τα χρυσαφικά που βρέθηκαν από τις περισσότερες από 3.000 ληστείες και κλοπές που είχαν κάνει, είναι αμύθητης αξίας ενώ βρέθηκαν φύλλα χρυσού και περισσότερα από 120 κιλά ασήμι. Οι αρχές ερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο κλεπταποδόχοι να ήταν ακόμη και μεγάλα κοσμηματοπωλεία τα οποία είτε έλιωναν τα κοσμήματα για χρυσό ή τα πουλούσαν στα καταστήματα τους σε τριπλάσια τιμή από αυτή που τα αγόραζαν από τα μέλη της μαφίας.

Μάλιστα αστυνομικοί έφτασαν να κάνουν έρευνα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας για να εντοπίσουν αυτά τα κοσμηματοπωλεία και να διαπιστώσουν αν πράγματι γνώριζαν οι ιδιοκτήτες ότι τα κοσμήματα αυτά προέρχονται από ληστείες και διαρρήξεις.

Πάντως μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έφτασαν τους 87 ενώ μιλώντας στο CNN Greece o κ. Tαουξής, δικηγόρος πέντε κατηγορουμένων είπε ότι " πρόκειται για ομάδες οι οποίες δεν συνδέονται μεταξύ τους" και υποστήριξε ότι " στην υπόθεση κατηγορούνται και άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για αδικήματα για τα οποία έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη και τώρα δεν υπάρχει σε βάρος τους νέο αδίκημα "

ΔΗΜΟΦΙΛΗ