ΕΛΛΑΔΑ

«Παχύς Βενιζέλος», «Πιν Παν»: Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «μαφίας Κορλεόνε»

«Παχύς Βενιζέλος», «Πιν Παν»: Οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «μαφίας Κορλεόνε»
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Παχύς Βενιζέλος», «Μαραντίνη σατανάς», «Χαζούλης», «Μπάμπης φλου», «Πιν Παν», «Μαρτελης», «Σεφκης», «Παρταουλας». Αυτοί είναι οι κωδικοί της μαφίας, τα μέλη της οποίας είχαν στήσει μια ολόκληρη επιχείρηση με πάνω από 3.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα.

Το CNN Greece δημοσιεύει αποκλειστικά στοιχεία με τις φράσεις - κλειδιά που χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να ξεφεύγουν από τις αρχές.

«Πάμε για μπάλα ή 5χ5», «πάμε για δουλειά», «πάμε βόλτα», «μπούκι», «πιριμάσκι», ήταν οι κωδικοί που σήμαιναν πάμε για κλοπή ενώ με τη λέξη «ράδιο», «ραδιόφωνο», «κασετόφωνο», «cb» εννοούσαν τον ασύρματο που είχαν στη διάθεση τους και άκουγαν την συχνότητα της ελληνικής αστυνομίας. Έτσι αν ήταν κοντά τα περιπολικά την ώρα που οι κακοποιοί ήταν μέσα σε ένα σπίτι, εκείνοι ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους.

Η έκφραση «έχω Έλληνα» σήμαινε «έχω πληροφοριοδότη».

Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε για τη δράση της έναν «στόλο» από οχήματα, κατά κανόνα με μεγάλη ιπποδύναμη, και μάλιστα πολλές φορές οι κατηγορούμενοι μεταβίβαζαν εικονικά ή σε ανύπαρκτα πρόσωπα τα οχήματα για να χάνονται τα ίχνη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε ένα μήνα μέλη της συμμορίας άλλαξαν τέσσερις φορές το χρώμα αυτοκινήτου ώστε να είναι σίγουροι ότι και κάποιος μάρτυρας να το είδε έξω από κάποιο σπίτι που είχαν κλέψει να μην μπορούν να αποδείξουν οι αρχές ότι πράγματι είχαν σχέση με το περιστατικό. Επίσης πάντα μετά τις κλοπές πήγαιναν τα αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιήσει για βιολογικό καθαρισμό προκειμένου να καταστρέφουν αποτυπώματα και DNA.

Όμως αυτό που πραγματικά έδειχνε ποσό πολύ τα μέλη της συμμορίας πίστευαν ότι η δράση τους είναι ανεμπόδιστη από αστυνομικές και δικαστικές αρχές, είναι και το γεγονός ότι ειρωνεύονταν όσο μπορούσαν τους δικαστές. Στις σελίδες τους στο Facebook είχαν αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο στα οποία απεικονίζονταν οι ίδιοι μέσα σε άδειες δικαστικές αίθουσες, να πραγματοποιούν εικονικές δίκες, παριστάνοντας περιεκτικά τους δικαστές.

Η μέθοδος

Από τους 87 κατηγορούμενους στην μεγάλη υπόθεση της μαφίας των ληστών, οι 60 δήλωναν άεργοι ενώ ζούσαν σε πολυτελή σπίτια και οδηγούσαν ακριβά αυτοκίνητα.

Και ενώ οι Αρχές πιστεύουν ότι η δράση τους μπορεί να ξεπεράσει και τις 5.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, το CNN Greece φέρνει στη δημοσιότητα αποκλεισμούς διαλόγους που είχαν μεταξύ τους τα μέλη για το που θα " χτυπήσουν " και το πώς. Ήδη το CNN Greece αποκάλυψε πρώτο για την ξεχασμένη διάλεκτο των Ρομά που χρησιμοποιούσαν τα μέλη στα τηλέφωνα για να μην μπορεί κανένας να καταλάβει τι λένε και τι σχεδιάζουν.

Α κατηγορούμενος: «...άκου, πήγαινε το αυτοκίνητο στο Μήτσο ρωτά τον αν θα το τελειώσει σήμερα, εγώ θα πάω να πάρω κινητό. Εσείς πάρτε κάρτες πηγαίνετε πάρτε τον Ρόκυ και φτιάξτε τη λάμπα του αυτοκινήτου που είναι καμένη και πλύνετε το αμάξι."

Β κατηγορούμενος: «...το αυτοκίνητο θα πάει να το πάρει με την ΕΛΠΑ;"

Α κατηγορούμενος "...μόλις το πάρουμε να το πλύνουμε να το κρύψουμε σε ένα πάρκινγκ, να του αλλάξουμε χρώμα, να του κάνουμε 2 ή3 μεταβιβάσεις και να το ξαναδουλέψουμε ( εννοεί να το χρησιμοποιήσουν ξανά για κλοπές)

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες όμως υπάρχουν και καταγεγραμμένοι διάλογοι με κλεπταποδόχους.

Α κατηγορούμενος "...μπορείς να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα, γιατί είναι πολλά και καλά; (εννοεί κλεμμένα αντικείμενα )

Β κατηγορούμενος "....που;"

Α κατηγορούμενος "Αθήνα "

Β κατηγορούμενος " .. τι είναι; τι είναι; τι πράγματα είναι;;"

Α κατηγορούμενος "..ROLEX,CARTIER,BULGARI."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ