ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη:Είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στον 59χρονο, λέει η δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου

Κρήτη:Είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στον 59χρονο, λέει η δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου

Ενέδρα θανάτου έστησε 54χρονος στην περιοχή Αμουδάρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη δολοφονία του 21χρονου από τον 54χρονο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης το απόγευμα της Τρίτης (05/05). «Είχαν γίνει καταγγελίες και είχε υποβληθεί μήνυση από τον 21χρονο», αποκάλυψε η συνήγορος της οικογένειας του θύματος.

Η ίδια, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, τόνισε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 54χρονος επιτέθηκε στον 21χρονο.

«Το κυνήγησε μέσα στα στενά, ενώ το ίδιο βρισκόταν στη δουλειά του και εκείνο φώναζε βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η καταδίωξη σταμάτησε μόνο όταν ο νεαρός κατάφερε να βρει καταφύγιο: «Έτρεξε σε ένα διέξοδο και άνοιξε μια γυναίκα την πόρτα και το παιδί πήγε στο σπίτι και γλίτωσε τότε», συμπλήρωσε.

Η καταγγελία και οι περιοριστικοί όροι

Ύστερα από το περιστατικό αυτό, ο 21χρονος προχώρησε σε επίσημη καταγγελία κατά του 54χρονου. «Το παιδί το κατήγγειλε… δεν μπορώ να γνωρίζω αν διαβιβάστηκε αυτή η δικογραφία» είπε η ίδια.

Αποκάλυψε δε ότι από το 2024 είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στον δράστη. «Ένα χρόνο πριν επιβλήθηκαν όροι… οι οποίοι παραβιάστηκαν επανειλημμένως. Συνέχισε να απειλεί… θεωρώ ότι καθημερινά παραβιαζόταν οι όροι αυτοί».

Μάλιστα, τόνισε ότι οι όροι που επιβλήθηκαν ήταν «περί μη προσέγγισης, εμφάνιση στο τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα σημειώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Αμμουδάρα, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της περιοχής, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 54χρονος είχε στήσει καρτέρι στον 21χρονο, τον οποίο θεωρούσε υπαίτιο για τον θάνατο του 17χρονου γιου του σε τροχαίο δυστύχημα το 2023.

Τα δύο οχήματα συναντήθηκαν στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ο δράστης, οδηγώντας μαύρο αυτοκίνητο, έκλεισε τον δρόμο στο όχημα του νεαρού και προκάλεσε σύγκρουση, με στόχο να τον ακινητοποιήσει.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, η οποία κλιμακώθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα, όταν ο 54χρονος έβγαλε όπλο.

Τότε, ο 21χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός και κατευθύνθηκε προς κοντινό κατάλυμα, όμως ο δράστης τον καταδίωξε και άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε το ΚΡΗΤΗ TV, ακούστηκαν διαδοχικοί πυροβολισμοί, με τον νεαρό να δέχεται θανάσιμα τραύματα.

Ο δράστης φέρεται να τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε φορές, χρησιμοποιώντας περίστροφο, πλήττοντάς τον τόσο από πίσω όσο και στον θώρακα, ενώ η χαριστική βολή δόθηκε στο οδόστρωμα, όπου και κατέρρευσε.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο όπου ΠΑΓΝΗ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.