Κρήτη: Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία του 21χρονου που δολοφονήθηκε από τον πατέρα του φίλου του
ΣτονΙερό Ναό Αγίας Κυριακής, στον Χώνος του Δήμου Μυλοποτάμου στην εξόδιο ακολουθία για τον 21χρονο Νικήστρατο
EUROKINISSIΜέσα σε βαρύ κλίμα και αβάσταχτο πόνο συγγενείς φίλοι γνωστοί, κάτοικοι του χωριού Χώνος του Μυλοποτάμου Κρήτης, αποχαιρέτησαν τον 21χρονο Νικήστρατο που έπεσε νεκρός το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας από έξι σφαίρες όπλου που κρατούσε ο 54χρονος πατέρας του φίλου του.
Το κλίμα στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής που έχει κατακλυστεί από τους κατοίκους του χωριού, ήταν πολύ βαρύ.

Η σορός του Νικήστρατου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον 54χρονο πατέρα του φίλου του ο οποίος είχε σκοτωθεί πριν τρία χρόνια σε τροχαίο, έφτασε με την νεκροφόρα στολισμένη στα λευκά λίγο μετά τις έντεκα και μισή το μεσημέρι.
Εκεί έδωσε το «παρών» σύσωμο το χωριό για να πει το ύστατο χαίρε στον 21χρονο.

Το τελευταίο αντίο στον 21χρονο Νικήστρατο
INTIME NEWSΜητροπολίτης Ρεθύμνου
Συγκλονίζει ο επικήδειος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: Μια μεγάλη συγγνώμη, «για όσα δεν κάναμε» και μια μεγάλη υπόσχεση, «ότι δεν θα ξανακουστεί κανένας πυροβολισμός, για κανένα λόγο».
Σύμφωνα με το cretalive ο Μητροπολίτης απολογήθηκε για τις παραλείψεις της κοινωνίας και κάλεσε άπαντες να αφήσουν στην άκρη τα όπλα, ως μία ιερή δέσμευση στη μνήμη του Νικήστρατου.
Παράλληλα ζήτησε από τον εκλιπόντα μια μεγάλη συγγνώμη «για όσα κάναμε και δεν κάναμε».
Παρακάλεσε τον Νικήστρατο «από εκεί ψηλά να φωτίζεις μαζί με τους άλλους αγγέλους τα σκοτάδια της ζωής μας, για να γεννά ο τόπος μας ζωή και όχι θάνατο».
Και κατέληξε στον επικήδειο του ο Μητροπολίτης:
«Εκεί πια, παιδί μου, δεν θα κινδυνεύεις από κανέναν. Εκεί να προσεύχεσαι για όλους μας» προτρέποντας όλους να δεσμευτούν ότι «δεν θα ξανακουστεί κανένας πυροβολισμός για κανένα λόγο».

Κηδεία του 21χρονου Νικήτα στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής στον Χώνο Μυλοποτάμου.
EurokinissiΣτον χώρο που τελέσθηκε η εξώδιος ακολουθία, υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας η οποία ήταν σε επιφυλακή για τη διασφάλιση της ηρεμίας.
Ωστόσο στη θέα των αστυνομικών υπήρξε οργή και μάλιστα σε έντονο τόνο ζητήθηκε η αποχώρηση τους από το σημείο.«Ήρθατε τώρα που τον σκότωσαν», ανέφεραν συγγενείς σύμφωνα με όσα μεταφέρει το neakriti.
Τελικά οι ένστολοι σεβόμενοι την επιθυμία των συγγενών και κυρίως της αδερφής του θύματος απομακρύνθηκαν από τον ιερό ναό.

Κηδεία του 21χρονου Νικήτα στον Ι.Ν Αγίας Κυριακής στον Χώνο Μυλοποτάμου.Ο 21χρονος δολοφονήθηκε από τον πατέρα του φίλου του, που τον θεώρησε υπεύθυνο για τον θάνατο του παιδιού του σε τροχαίο
Eurokinissi
ΣτονΙερό Ναό Αγίας Κυριακής, στον Χώνος του Δήμου Μυλοποτάμου στην εξόδιο ακολουθία για τον 21χρονο Νικήστρατο
INTIME NEWSSPONSORED
Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν βιάζεται να τελειώσει τον πόλεμο με το Ιράν - «Επιθυμουν διακαώς συμφωνία»
23:14
Εικόνες από τον απεγκλωβισμό των δύο νεαρών μετά το σφοδρό τροχαίο στη λεωφόρο Πεντέλης
23:08
Μπανγκλαντές: O διάσημος βούβαλος «Ντόναλντ Τραμπ» γλίτωσε τη θυσία
22:52
Λίβανος: Το Ισραήλ κήρυξε «ζώνη πολέμου» τις περιοχές νότια του ποταμού Ζαχράνι
22:44