Ηλεία: «Έπεσε από το καρότσι»: Οι ισχυρισμοί της μητέρας για το βρέφος που έφερε σημάδια κακοποίησης
Βρέφος (φωτογραφία αρχείου)
PixabayΣτους ισχυρισμούς της μητέρας του 10 μηνών βρέφους από την Ηλεία που έφερε σημάδια κακοποίησης αναφέρθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης.
Όπως ανέφερε, η μητέρα απέδωσε τα σημάδια στο σώμα του παιδιού σε «παιχνίδι» με άλλα παιδιά, υποστηρίζοντας ότι οι μικρές δαγκωματιές προήλθαν από τα ξαδέρφια του. Για τον τραυματισμό στο πόδι, ισχυρίστηκε σύμφωνα με το τοπικό σάιτ patratimes.gr ότι οφείλεται σε πτώση από καρότσι.
Ο διοικητής του νοσοκομείου σημείωσε ότι οι γιατροί διαπίστωσαν κακοποιητική συμπεριφορά, επισημαίνοντας ότι το παιδί «προφανώς μεγάλωνε κακοποιητικά» και ότι η αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε τυχαία. Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή κρίθηκε ότι «κάτι περίεργο συνέβαινε», γεγονός που οδήγησε στην άμεση εμπλοκή των Αρχών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το παιδί είχε εκδορές, μικρές δαγκωματιές και κατάγματα, με τις ακτινογραφίες να δείχνουν τουλάχιστον ένα κάταγμα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Πύργου δεν διαπίστωσαν εγκαύματα.
Το περιστατικό έγινε γνωστό την Παρασκευή 13 του μηνός, όταν η μητέρα μετέφερε το παιδί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, με αρχική εικόνα σοβαρής μόλυνσης στα πόδια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, η γυναίκα πήρε το παιδί και αποχώρησε από το νοσοκομείο.
Έπειτα από έρευνες οι αστυνομικοί την εντόπισαν και την συνέλαβαν, μεταφέροντας το μωρό στο νοσοκομείο Πύργου και στην συνέχεια λόγω έλλειψης εξειδικευμένου γιατρού, το μετέφεραν στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κακοποίηση βρέφους στον Πύργο: Στην φυλακή η μητέρα και ο σύντροφος της
Πάτρα: Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την πιθανή κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους στο Καραμανδάνειο
Ηλεία: Και δαγκωματιές στο σώμα του 10 μηνών μωρού - Συνελήφθη η μητέρα του
SPONSORED
Τραμπ: «Οι ΗΠΑ χρειάζονται μόνο δύο εβδομάδες για να καταστρέψουν όλους τους ιρανικούς στόχους» (vid)
20:17
Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη: Προσήχθησαν 13 άτομα
20:07
Απίθανος Σίσκος «διέλυσε» το Πανελλήνιο ρεκόρ 11 ετών και στα 200μ. πεταλούδα
19:55
Η ανάρτηση Καρυστιανού για τη Γιορτή της Μητέρας: «Για εμένα η μητρότητα ξαφνικά άλλαξε μορφή»
19:46