Τι απαντούν πηγές του ΓΕΝ για το περιστατικό με υποβρύχιο στα ανοιχτά της Άνδρου
(Φωτογραφία αρχείου)
UnsplashΔιευκρινίσεις σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περιστατικό ανοιχτά της Άνδρου, κατά το οποίο προπέλα υποβρυχίου πιάστηκε σε δίχτυα ψαρά κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης, δίνουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Όπως αναφέρουν, «τις πρωινές ώρες Πέμπτης 14ης Μαΐου 2026, κατά την διάρκεια διεξαγωγής της εθνικής Άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 26», Υποβρύχιο εν καταδύσει στη θαλάσσια περιοχή Κυκλάδων αντιλήφθηκε παρουσία αλιευτικού σκάφους πλησίον του και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ασφαλείας».
«Στην εν λόγω άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού οι Μονάδες του Αρχηγείου Στόλου ασκούνται σε ρεαλιστικά σενάρια και τα Υποβρύχια επιχειρούν σε περιοχές με έντονη ναυτιλιακή κίνηση», προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Το Υποβρύχιο συνεχίζει κανονικά τη συμμετοχή του στην άσκηση».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Τήνου.
Μητσοτάκης για Σινά: Αντιμετωπίζεται θεσμική εκκρεμότητα 1500 χρόνων - Τι είπε για μπάσκετ
10:13
Basketgate: Στην Ευελπίδων Λιόλιος και Μαυραγάνης για να απολογηθούν για τα «στημένα» - Δείτε βίντεο
09:57
Πυροβολισμοί στη Φλόριντα κοντά σε Πανεπιστήμιο - Τραυματίστηκαν 11 άτομα, οι 6 ανήλικοι
09:56
Τουρκική NAVTEX για έρευνες στην Μεσόγειο - Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου προς τα Κατεχόμενα
09:45