Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη: Έφοδοι για ναρκωτικά σε σπίτια-ποιμνιοστάσια, 15 προσαγωγές
Αστυνομικοί σε επιχείρηση (φωτογραφία αρχείου)
ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΣε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (221/05) αστυνομική πολυεπίπεδη επιχείρηση μαμούθ σε πόλεις και χωριά της Κρήτης κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών.
Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στα Ζωνιανά, στο Καλό Χωριό του Δήμου Χερσονήσου, στο Μαλεβίζι και σε διάφορες, ακόμα, περιοχές στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου, με επίκεντρο τη διακίνηση ναρκωτικών.
Συνολικά έγιναν 22 έρευνες σε σπίτια και ποιμνιοστάσια στους τρεις νομούς της Κρήτης και έχουν γίνει 15 προσαγωγές.
Σύμφωνα με το Cretalive.gr πρόκειται για μία πολυεπίπεδη και πολυσύνθετη αστυνομική επιχείρηση λόγω των πολυάριθμων «στόχων» και της αναγκαιότητας να διεξαχθούν ταυτόχρονες έρευνες σε υπόπτους και σπίτια υπό το φόβο διαρροών, διαφυγής και καταστροφής ευρημάτων.
Την εποπτεία και τον συντονισμό της επιχείρησης έχει η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, στελέχη της ΕΚΑΜ Κρήτης, ΟΠΚΕ και των ΤΑΕ Μυλοποτάμου, Μεσσαράς και Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν λόγο για μία υπόθεση που δουλευόταν εδώ και μήνες από τους αστυνομικούς της Δίωξης με τους βασικούς κατηγορουμένους να απαρτίζουν δύο εγκληματικές ομάδες-οικογένειες στον πυρήνα τους- με κοινό συνδετικό κρίκο.
Η υπόθεση, όμως, φέρεται να έχει ενδιαφέρον και σε επίπεδο ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς διαρκούσης της έρευνας όλους αυτούς τους μήνες, φέρεται να προέκυψαν «διάλογοι-φωτιά» από Ζωνιανό ενόψει επικείμενου ελέγχου καταμέτρησης των ζώων που δήλωνε η σύζυγος του.
SPONSORED
Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασαν οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις στην Ευρώπη
11:50
Πιερρακάκης στους FT: Απολύτως απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις της τρόικας για την ελληνική οικονομία
11:45
Διπλωματικός «πυρετός»: Προσπάθειες για συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν, με το Πακιστάν στο «τιμόνι»
11:42
Σε ρυθμούς Final Four η Αττική - Δωρεάν δράσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας
11:40