ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για την οπαδική ενέδρα θανάτου

Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε για την οπαδική ενέδρα θανάτου
eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος/ (φωτογραφία αρχείου)

Μια πραγματική ενέδρα θανάτου απέτρεψαν οι αρχές προχθές τα ξημερώματα αφού όπως αποκαλύπτεται γνώριζαν ότι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν σκοπό να επιτεθούν στο τρένο που θα μετέφερε στην Αθήνα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές διαπίστωσαν μέσα σε λίγες ώρες ότι μέσω Facebook οι οπαδοί είχαν αρχίσει να οργανώνουν την ενέδρα. Το κάλεσμα που έγινε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ζητούσε από τους οπαδούς να είναι προετοιμασμένοι για την ενέδρα και να καλέσουν όσους περισσότερους οπαδούς μπορούσαν.

Αστυνομικοί του τμήματος αθλητικής βίας εντόπισαν αμέσως στις σελίδες αυτές στο Ίντερνετ το " φονικό κάλεσμα ".

Όμως παρά την έρευνα στο Facebook διαπίστωσαν ότι οι οπαδοί απέφευγαν να γράψουν το σημείο συνάντησης. Έτσι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε διαφορά σημεία. Ένα από αυτά ήταν στο Μενίδι στη Λεωφόρο Καραμανλή όπου πράγματι εμφανίστηκαν λίγο πριν από τις έξι το πρωί τα περίπου 50 μηχανάκια με οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες στο τρένο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και όπως διαπιστώθηκε στο παρελθόν είχαν ξανά προσαχθεί για παρόμοια αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ