ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια διάκριση: η Ελληνίδα ναυαγοσώστρια Μάνια Μπικόφ διεκδικεί βραβείο ηρωϊσμού

Παγκόσμια διάκριση: η Ελληνίδα ναυαγοσώστρια Μάνια Μπικόφ διεκδικεί βραβείο ηρωϊσμού

Αφού έσωσε πολλές, σχεδόν αμέτρητες, ζωές, η Ελληνίδα αθλήτρια και ναυαγοσώστρια Μάνια Μπικόφ επιβραβεύεται με τον πιο εύγλωτο τρόπο. Η Κρητικοπούλα ξεχώρισε παγκοσμίως για τις πολύμηνες διασώσεις προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο και το όνομα της βρίσκεται στους 3 φιναλίστ για παγκόσμιο βραβείο ηρωισμού.

Οι μάχες που έδωσε και νίκησε στην θάλασσα, όλα όσα έκανε εθελοντικά με την ομάδα της Lifeguard hellas στη Λέσβο και η απόφαση της να αφιερώσει τους τελευταίους μήνες της ζωής της στον ιερό σκοπό, τη διάσωσή ταλαιπωρημένων θυμάτων μιας ανθρωπιστικής κρίσης στο Αιγαίο αναγνωρίστηκαν από την International Maritime Rescue Federation (IMRF) η οποία κατέταξε τη Μάνια στην κορυφαία τριάδα για το βραβείο ηρωισμού για αξιέπαινες διασώσεις.

Η Μάνια Μπικόφ, πρώην πολίστρια (Χανιά, Βουλιαγμένη, ΠΑΟΚ, Εθνικός, Ολυμπιακός), νυν αθλήτρια τριάθλου (3 Ironman, 3 half Ironman σε 2,5 χρόνια) και μητέρα τεσσάρων θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία στις 15 Νοεμβρίου για να παραστεί στη βραδιά απονομής των βραβείων.

Μια ηρωίδα ανάμεσα σε τόσους, η Μάνια Μπικόφ συνεχίζει το έργο της. Αυτή είναι η ανάρτηση των συγκινητικών νέων της διάκρισης της από την ίδια στο Facebook

"Με μεγάλη υπερηφάνεια μπορώ σήμερα δημόσια να πώ, πως είμαι η μια από τους 3 φιναλιστ για την διεκδίκηση του παγκόσμιου βραβείου ηρωισμού για αξιέπαινες διασώσεις στη θάλασσα.
 Τη διεκδίκηση της παγκόσμιας διάκρισης H.E.R.O. (Honouring Excellence for Rescue Operations) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης-International Maritime Rescue Federation (IMRF),για την προσωπική μου παρουσία και τη δράση της ομάδας μας Lifeguard Hellas Save & Rescue Volunteer Team στην Λέσβο απο τις 7/11/2015 έως και σήμερα.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω ,τη συγκίνηση που νιώθω για την τιμή να βρίσκομαι σε αυτήν την τελική τριάδα, την ευγνωμοσύνη απέναντι σε κάθε έναν ναυαγοσώστη μας που ήρθε στη Λέσβο στηρίζοντας την προσπάθεια μας, την χαρά που μια μικρή ομάδα με μεγάλη καρδιά και θάρρος, άντεξε πολλές κακουχίες και πολλά χτυπήματα και ακόμη κ σήμερα συνεχίζει την εθελοντική της δράση στο νησί της Λέσβου γιατί για εμάς καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να χάνεται σε αυτό το πέρασμα. 
Στις 15 Νοεμβρίου θα ταξιδέψω με τον Σπύρο στην Λισσαβώνα για να παραστώ στην βραδιά της απονομής των βραβείων.

Η καρδιά και η ψυχή μου, είναι γεμάτες από τα ευχαριστώ, όλων όσων βοηθήσαμε αυτούς τους μήνες, από τις αγκαλιές και τις ευχές τους. Η επιλογή μου αυτή όμως σήμερα, ομολογώ με πήγε στα ουράνια κ έδωσε μια επιπλέον αξία στις μέρες και ώρες που κρατούσα άλλα παιδιά στα χέρια μου και όχι τα δικά μου στο σπίτι μας.

Είμαστε ναυαγοσώστες, σώζουμε ζωές!"

MANIA MPIKOF 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ