ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία μαθητών κατά της υποβάθμισης των δημόσιων σχολείων

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία μαθητών κατά της υποβάθμισης των δημόσιων σχολείων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Περισσότεροι από 300 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσσαλονίκης βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους της πόλης και διαδήλωσαν κατά της υποβάθμισης των δημόσιων σχολείων σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από το "Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών", στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής δράσης.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 12.00 στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, η οποία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, έφθασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Σε κεντρικά σημεία οι μαθητές σταμάτησαν και πραγματοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας.

Στην εξωτερική είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης οι μαθητές ανάρτησαν πανό με τα αιτήματά τους, ενώ ομάδα μαθητών σε μία "συμβολική", όπως την χαρακτήρισε, κίνηση "ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων" έκαψε μία σημαία της ΕΕ. Η πράξη προκάλεσε φραστική αντιπαράθεση με μαθητές που δεν συμφώνησαν με την κίνηση αυτή.

Η μαθητική πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του οποίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο των μαθητών για να εξετάσει τη συνέχεια και μορφή των μαθητικών κινητοποιήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ