ΕΛΛΑΔΑ

Τα οικονομικά του ΟΑΣΘ «ξεσκονίζει» το υπουργείο Μεταφορών

Τα οικονομικά του ΟΑΣΘ «ξεσκονίζει» το υπουργείο Μεταφορών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Τα οικονομικά και τις συμβάσεις του ΟΑΣΘ «ξεσκονίζουν» οι ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών. Αφορμή στάθηκε το «χειρόφρενο» που τράβηξαν, για αρκετές ημέρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου μετέβη τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν αποκλείεται -μάλιστα- να υπάρξει νέα επίσκεψη στο προσεχές μέλλον, εφόσον παραστεί ανάγκη από τα στοιχεία που θα επεξεργαστούν οι ελεγκτές για τη σύνταξη του πορίσματος, από το οποίο θα προκύψει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά κολάσιμες πράξεις ή όχι.

Την έρευνα είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζητώντας να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας, αλλά και η αιτία που ο ΟΑΣΘ παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα, με συνέπεια να παρατηρούνται προβλήματα στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του Οργανισμού.

Εκτός από αυτήν την έρευνα, σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη, με επίκεντρο τον ΟΑΣΘ, που παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Ευαγγελία Καρανίκα. Διενεργείται από πταισματοδίκη και προκλήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, με ζητούμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι της πόλης, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ