Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Καματερό: Ακρωτηριάζεται 5χρονη που νόσησε
Εκτός του προγράμματος Εθνικού Εμβολιασμού στην Ελλάδα, παραμένει εδώ και χρόνια, το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β, σε αντίθεση με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες που καλύπτεται από τα Ταμεία.
Το θέμα έρχεται στην επικαιρότητα, με αφορμή ένα 5χρονο κοριτσάκι από το Καματερό, το οποίο νόσησε με μηνιγγίτιδα τύπου Β΄, εκδήλωσε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία μέσα σε ένα 24ωρο, νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πλέον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση, μερικό ακρωτηριασμό, στο κάτω άκρο του.
Το παιδί μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Αγλαΐα Κυριακού στις 12 Οκτωβρίου όπου και νοσηλεύεται.
Το κοριτσάκι διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα τύπου Β, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικές νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων καθιστώντας τη χειρουργική επέμβαση για ακρωτηριασμό απαραίτητη.
Το περιστατικό εκδηλώθηκε σε νηπιαγωγείο του Καματερού που συστεγάζεται με δημοτικό σχολείο.
Η περίπτωση της 5χρονης καταδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η νόσος καθώς επίσης και τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
12:01
Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
11:46
Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων
11:33
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20