ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Σήμερα συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ενώπιον του Εφετείου θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή (5/6) ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται μετά από τρεις αναβολές που έχουν δοθεί στην εκδίκασή της. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μετά από έφεση έχει παραπεμφθεί να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την κατηγορία του βιασμού σε βάρος τριών ανήλικων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Λιγνάδης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Ιούλιο του 2022 με ποινή κάθειρξης 12 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4 προς 3) για τους βιασμούς δύο 17χρονων, στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, το 2015.

Ο καλλιτέχνης αθωώθηκε από το ΜΟΔ για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός ενήλικα άντρα ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ελεύθερος με όρους καθώς του είχε δοθεί αναστολή στην έφεση. Για την υπόθεση παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος 17 μήνες.

Η Εισαγγελία εφετών ζητά να επανεξεταστεί η αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του 16χρονου. Ζητά επίσης να αξιολογήσουν οι δικαστές του ΜΟΕ το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη το οποίο κατά την εισαγγελική έφεση είναι χαμηλό σε σχέση με την «απαξία και την βαρύτητα της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα».