ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον 55χρονο που εγκατάλειψε 9 γατάκια - Πρόστιμο 270.300 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον 55χρονο που εγκατάλειψε 9 γατάκια - Πρόστιμο 270.300 ευρώ
UNSPLASH

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η εγκατάλειψη από 55χρονο άνδρα εννέα μικρών γατιών στην περιοχή της Καλαμαριάς.  

Στο πλαίσιο της επείγουσας έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, θα διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες της υπόθεσης και θα αξιολογηθούν κρίσιμα στοιχεία για την ποινική αντιμετώπιση του 55χρονου.

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι εις βάρος του 55χρονου βεβαιώθηκαν εννέα διοικητικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ, το καθένα, για κακοποίηση ζώου, καθώς κι ένα πρόστιμο 300 ευρώ για μη τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης. Συνολικά, τα πρόστιμα ανέρχονται σε 270.300 ευρώ.

Ο 55χρονος που είχε συλληφθεί το βράδυ του Σαββάτου, καθώς φέρεται να εγκατέλειψε εννέα γατάκια σε οικόπεδο στην περιοχή της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, αφέθηκε ελεύθερος, ενόψει της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ζήτημα για τον χαρακτηρισμό των αποδιδόμενων πράξεων ως πλημμεληματικών ή κακουργηματικών θεωρείται η ηλικία των ζώων κατά τον χρόνο της εγκατάλειψης.

Ειδικότερα, θα εξεταστεί εάν τα γατάκια ήταν νεογέννητα ή είχαν φτάσει σε ηλικία απογαλακτισμού, στοιχείο που ενδέχεται να επηρεάσει ουσιωδώς την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), προκειμένου να συνδράμει στη διακρίβωση της ηλικίας και της κατάστασης των ζώων.