«Οικοτεχνία και ασφάλεια»: Ημερίδα στο χωριό Νέα Ζωή για την αναζωογόνηση της υπαίθρου
Ημερίδα για τη δημιουργία πραγματικών ευκαιριών εισοδήματος για τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζουν στην ελληνική ύπαιθρο, διοργανώνει η Νέα Ζωή στο Χωριό το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Φουρνά Ευρυτανίας.
Στόχος της ημερίδας με τίτλο «Οικοτεχνία με Ασφάλεια», είναι να γίνει συζήτηση για το πως μια οικογένεια μπορεί να δημιουργήσει συμπληρωματικό ή ακόμη και κύριο εισόδημα σε ένα ορεινό ή απομακρυσμένο χωριό αξιοποιώντας τον πλούτο της ελληνικής γης και τις παραδοσιακές γνώσεις.
Μέσα από εισηγήσεις εξειδικευμένων τεχνολόγων τροφίμων, επαγγελματιών του κλάδου και ανθρώπων της παραγωγής, θα παρουσιαστούν πρακτικές λύσεις, διαδικασίες αδειοδότησης, κανόνες ασφάλειας τροφίμων και παραδείγματα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην ελληνική επαρχία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Στη Νέα Ζωή στο Χωριό πιστεύουμε ότι η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου δεν περνά μόνο μέσα από τις υποδομές και τα σχολεία, αλλά και μέσα από τη δημιουργία πραγματικών ευκαιριών εισοδήματος για τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζουν στον τόπο τους.
Γι’ αυτό σας προσκαλούμε το Σάββατο 13 Ιουνίου στην ημερίδα «Οικοτεχνία με Ασφάλεια», που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων σε συνεργασία με τη Νέα Ζωή στο Χωριό και με την υποστήριξη της Grivas Group, όπου θα συζητήσουμε πώς μια οικογένεια μπορεί να δημιουργήσει συμπληρωματικό ή ακόμη και κύριο εισόδημα σε ένα ορεινό ή απομακρυσμένο χωριό αξιοποιώντας τον πλούτο της ελληνικής γης και τις παραδοσιακές γνώσεις. Θα μάθουμε ποιες είναι οι δυνατότητες που δίνει η οικοτεχνία για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων όπως μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, αποξηραμένα φρούτα, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, τυροκομικά και άλλα τοπικά προϊόντα.
Το σημαντικότερο είναι ότι πολλοί δεν γνωρίζουν πως η οικοτεχνία επιτρέπει σε έναν παραγωγό να μεταποιεί και να διαθέτει νόμιμα συγκεκριμένα προϊόντα χωρίς να απαιτείται η δημιουργία μεγάλου εργαστηρίου ή βιοτεχνικής εγκατάστασης, αξιοποιώντας τον χώρο του σπιτιού του και ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.
Μέσα από εισηγήσεις εξειδικευμένων τεχνολόγων τροφίμων, επαγγελματιών του κλάδου και ανθρώπων της παραγωγής, θα παρουσιαστούν πρακτικές λύσεις, διαδικασίες αδειοδότησης, κανόνες ασφάλειας τροφίμων και παραδείγματα που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην ελληνική επαρχία.
Αν θέλουμε τα χωριά να αποκτήσουν ξανά ζωή, χρειάζονται άνθρωποι. Και αν θέλουμε να μείνουν άνθρωποι στα χωριά, χρειάζονται βιώσιμες πηγές εισοδήματος.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να αναδείξετε την εκδήλωση αυτή δημοσιογραφικά , ώστε η ενημέρωση αυτή να φτάσει σε ανθρώπους που αναζητούν νέες δυνατότητες ζωής και εργασίας στην ελληνική επαρχία
SPONSORED
Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά στα βόρεια προάστια της Αθήνας – Πώς δρούσαν οι δύο συμμορίες
14:39
Μεγάλη κινητοποίηση στους Παξούς: Στις φλόγες ημερόπλοιο, μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά
14:37
Ο ΟΣΕ αποκτά 14 προσομοιωτές εκπαίδευσης για μηχανοδηγούς και σταθμάρχες
14:22
Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Τζον Χίλι για τις αμυντικές δαπάνες
14:19