Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 2 μηνών με αναστολή σε εργάτη για τη φωτιά στο Φίλυρο - Αθώοι άλλοι δύο
Σε φυλάκιση 2 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε για εμπρησμό από αμέλεια από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ένας από τους εργαζόμενους που εκτελούσε εργασίες ανακατασκευής δρόμου στην περιοχή μεταξύ Φιλύρου και Πεύκων όπου την προηγούμενη εβδομάδα εκδηλώθηκε φωτιά καίγοντας συνολικά 22 στρέμματα δασικής έκτασης.
Για την υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι, για εμπρησμό από αμέλεια, συνολικά τρεις άνδρες-μέλη του συνεργείου που εκτελούσε εργασίες. Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από σπινθήρες που εκτοξεύτηκαν κατά τη χρήση τροχού για την κοπή μεταλλικού στηθαίου.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν, καταδίκασε σε φυλάκιση 2 μηνών, με αναστολή, τον χειριστή του τροχού, αθωώνοντας τους άλλους δύο -μεταξύ αυτών τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί
Συνάντηση Μητσοτάκη- Αγγελούδη: Θα έχουμε μία νέα ΔΕΘ το 2030 - Μητροπολιτικό πάρκο το ζητούμενο
11:24
Axios: Κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ οι ΗΠΑ - Ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις
11:15
Παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας από την Περιφέρεια για τη φωτιά στη Δυτική Αττική
11:04
Θεσσαλονίκη: Εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά εγκαύματα ο 22χρονος που έπεσε σε γεώτρηση ιαματικών
10:54