ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στη γαλλική πρεσβεία: Αυτή είναι η «ύποπτη» μοτοσυκλέτα

Επίθεση στη γαλλική πρεσβεία: Αυτή είναι η «ύποπτη» μοτοσυκλέτα
CNN Greece

Τη μοτοσυκλέτα στην οποία εκτιμάται ότι επέβαιναν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο τη γαλλική πρεσβεία εντόπισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικές Αρχές.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με χειροβομβίδα, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού της πρεσβεία της Γαλλίας, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε κοντινή απόσταση, στην οδό Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια τη μοτοσυκλέτα, την οποία και μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες έρευνες και να διαπιστώσουν αν όντως είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη επίθεση.

mix

Πηγή: CNN Greece

Την ίδια ώρα, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης, σε μια προσπάθεια να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν ώστε να οδηγηθούν στην ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι αναζητούνται.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν τα δύο άτομα που επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα πέταξαν μια χειροβομβίδα στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, που εξερράγη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φρουρού. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση τα Εξάρχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ