Εξαφάνιση στα Χανιά: Το πιθανό κίνητρο του 43χρονου που εξετάζουν οι Αρχές - Αρνείται κάθε εμπλοκή
Πιθανό σεξουαλικό κίνητρο εξετάζουν πλέον οι Αρχές στην υπόθεση της εξαφάνισης της 45χρονης στα Χανιά, καθώς τα ευρήματα που προκύπτουν από τις έρευνες φαίνεται να ενισχύουν το συγκεκριμένο σενάριο. Την ίδια ώρα, οι αντιφάσεις στις καταθέσεις του 43χρονου ενοικιαστή, τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από βιντεοληπτικό υλικό και τις κινήσεις του τις κρίσιμες ώρες, προκαλούν νέα ερωτήματα για το τι συνέβη μετά τη συνάντησή του με τη γυναίκα.
Ενώ οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν να συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης, ο 43χρονος, που αρνείται κάθε εμπλοκή στην εξαφάνιση, αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον των δικαστικών Αρχών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο, ο 43χρονος οδηγήθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Χανίων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, του ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα ναρκωτικά, με τον ίδιο να αρνείται όλες τις κατηγορίες που αφορούν την εξαφάνιση.
Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.
Οι αντιφάσεις
Πώς όμως κατέληξαν οι Αρχές να θεωρούν τον ενοικιαστή νούμερο ένα ύποπτο για την εξαφάνιση της γυναίκας; Πέραν του γεγονότος ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το θύμα, τρεις καταθέσεις και η εξαφάνισή του οδήγησαν τις Αρχές αρχικά σε αυτό το συμπέρασμα, συνδυαστικά και με άλλα στοιχεία.
Μάλιστα, από την πρώτη κι όλας κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς δεν έπεισε τις Αρχές. Μετά την δεύτερη κατάθεση, αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, το έκαναν φύλλο και φτερό για να βρουν στοιχεία. Μετά από λίγες ημέρες κλήθηκε για μία ακόμη κατάθεση και λίγο χρονικό διάστημα αργότερα, εξαφανίστηκε, όπως είπε ο ίδιος, επειδή φοβήθηκε.
Από την πρώτη στιγμή έπεφτε σε αντιφάσεις σχετικά με το ραντεβού που είχαν δώσει με την εξαφανισμένη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήταν 29 Μαΐου η ημερομηνία της συνάντησης, ενώ από καταθέσεις και μαρτυρίες έχει γίνει γνωστό ότι το ραντεβού έγινε την επόμενη ημέρα, Σάββατο, στις 16:45. Στις 17.00 μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega το κινητό της Σταυρούλας απενεργοποιήθηκε, ενώ τότε ήταν και η τελευταία της σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το βιντεοληπτικό υλικό από γειτονικό σπίτι που καταγράφει τη γυναίκα να μπαίνει μέσα στο σπίτι του ενοικιαστή χωρίς να βγαίνει από αυτό.
Ο ίδιος ακόμη αρνείται ότι βγήκε το Σάββατο από το συγκεκριμένο σπίτι, οι Αρχές ωστόσο τον έχουν «πιάσει» να μπαινοβγαίνει αρκετές φορές από το σπίτι.
Σεξουαλικό το κίνητρο εκτιμούν οι Αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ίδιο μέσο ενημέρωσης, σύμφωνα με ορισμένα ευρήματα στο σπίτι του, συνδυαστικά με τον αποκλεισμό άλλων δεδομένων, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο μπορεί να είναι προσωπικής φύσης και πιθανόν σεξουαλικό.
Να υπήρξε δηλαδή, κατά την προσπάθεια επίθεσης από τον δράστη προς την 45χρονη.
Το σημαντικό εύρημα με το αίμα στο αυτοκίνητο, «δείχνει» ο δράστης πιθανόν μετέφερε άμεσα σε λίγες ώρες με το όχημα και προσπάθησε να ρίξει κάπου τη σορό της γυναίκας.
Μάλιστα, πιθανολογείται ότι την έχει τυλίξει με κάτι, πιθανόν ρούχα.
Στην 45χρονη ανήκει το αίμα που βρέθηκε στο σπίτι
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, το αίμα που εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του 43χρονου ανήκει στην εξαφανισμένη γυναίκα. Αρχικά βρέθηκαν κηλίδες σε τηλεόραση στο σαλόνι του σπιτιού. Η ταυτοποίηση έγινε χθες και πλέον αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 43χρονο.
Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν εξ αρχής ευρήματα βιολογικού υλικού, που προσομοίαζαν με αίμα και έφεραν ίχνη πρόχειρου καθαρισμού, τα οποία εντοπίστηκαν τόσο στο σπίτι, όσο και στο αυτοκίνητο του ενοικιαστή της 45χρονης. Το υλικό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα DNA και για τα υπόλοιπα ευρήματα για να προχωρήσουν στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον 43χρονο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξαφάνιση στα Χανιά - Στην 45χρονη ανήκει το αίμα που εντοπίστηκε στο σπίτι του ενοικιαστή
Εξαφάνιση στα Χανιά: Αρνείται την εμπλοκή του ο 43χρονος - Απολογείται την Τρίτη για τα ναρκωτικά
Δύσκολη υπόθεση η πτώση τιμών στο φυσικό αέριο - Διχασμένοι οι αναλυτές για το πετρέλαιο
09:20
Τρεις νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας
09:10
Γιατί τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας έμοιαζαν ατελείωτα, σύμφωνα με την επιστήμη
09:00
Επεισόδια στα Εξάρχεια – Άγνωστοι έριξαν μολότοφ σε αστυνομικούς
08:52