ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ βρίσκονται χιλιάδες άνεργοι που υπέβαλλαν αίτηση για την κάλυψη μιας θέσης εργασίας.

Οι αιτήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπεβλήθησαν στο διάστημα 3 έως 13 Οκτωβρίου και αφορούσαν την κάλυψη 6.339 θέσεων πλήρους απασχόλησης σε 34 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.

Το πρόγραμμα αφορά ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνο μία ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις Επιβλέποντες Φορείς.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι

Επίσης, για πρώτη φορά υπήρχε το κριτήριο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και μοριοδοτούνται όσοι έχουν κριθεί ως ωφελούμενοι του ΚΕΑ. Όσοι κατοικούν σε Δήμους με υψηλή ανεργία πριμοδοτούνται και με το κριτήριο της εντοπιότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ