Νέες κινητοποιήσεις αγροτών - κτηνοτρόφων: Παραταγμένα τρακτέρ στα Μάλαγρα, αποκλεισμοί σε Χανιά
Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στην καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, καθώς και για μία σειρά εκκρεμών ζητημάτων.
Ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης, προειδοποιώντας για περαιτέρω κινητοποιήσεις, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Στον κόμβο των Μαλγάρων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, δεκάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν κοντά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, με ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή.
Μια κλούβα των ΜΑΤ τοποθετήθηκε μπροστά από τα αγροτικά μηχανήματα προκειμένου να αποτραπεί η έξοδός τους στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι παραγωγοί της περιοχής επισημαίνουν ότι περίπου 100.000 τόνοι ρυζιού παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες των Μαλγάρων και της Χαλάστρας, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.
Οι αγρότες τονίζουν ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, υποστηρίζοντας πως η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά περίπου 30%.
Παράλληλα, κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 70 ευρώ ανά στρέμμα για τους παραγωγούς ρυζιού, η οποία – όπως υποστηρίζουν – είχε εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι σήμερα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.
Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά και αποκλεισμός της ΔΟΥ
Την ίδια ώρα, στα Χανιά, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της ΔΟΥ Χανίων και του κτιρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Πετρέλαιο: Το Brent έπεσε κάτω από τα 75 δολάρια για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
15:51
Trafficking: 881 θύματα εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα το 2025 - Τα 108 παιδιά
15:49
Μύκονος: Επιχείρηση του ελληνικού FBI για εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών - 5 συλλήψεις
15:42
Σπάνιο λυχνάρι από τη βυζαντινή Συρία αποκαλύπτει τον συμβολισμό του φωτός στον πρώιμο χριστιανισμό
15:42