ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στις Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Δολοφονία στις Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Μεταγωγή στον ανακριτή του 16χρονου δράστη

INTIME NEWS

Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων τον 16χρονο κατηγορούμενο για το θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου Άγγελου στις Σέρρες παραμονές Θεοφανίων του 2026

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και καταδικάστηκε με την μέγιστη των ποινών.

Νωρίτερα η εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ζήτησε να καταδικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αφορμή για τον φονικό ξυλοδαρμό, παραμονές Θεοφανίων του 2026 όπως υποστήριξε ο 16χρονος, αποτέλεσε ένα μήνυμα που είχε αποστείλει το θύμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον καθ' ομολογίαν δράστη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν στις 9.30 το βράδυ στην πόλη των Σερρών ενώ ο 17χρονος βρισκόταν με την παρέα του έξω από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.

Κάποια στιγμή πέρασε από το σημείο ο 16χρονος και συνοδευόμενος από έναν φίλο του, φαίνεται να ζήτησε το λόγο από το θύμα. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκέντρωσε η αστυνομία, ο 16χρονος χτύπησε με τα χέρια τον 17χρονο στο πρόσωπο και στη συνέχεια αποχώρησε. Από την αστυνομική προανάκριση δεν φαίνεται να προκύπτει συμμετοχή του φίλου του στο συμβάν.

Αμέσως μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο παθών ζήτησε από την παρέα του να τον συνοδεύσουν στο σπίτι του καθώς δεν αισθανόταν καλά. Φτάνοντας στην πολυκατοικία όπου διέμενε, ο ανήλικος αντί να ανεβεί στο σπίτι κατέβηκε από τα σκαλιά σε υπαίθριο υπόγειο χώρο της οικοδομής. Στο σημείο αυτό εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, χωρίς τις αισθήσεις, από τα δύο αδέλφια του, την ώρα - μάλιστα - που ο πατέρας του βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση του 17χρονου γιου του.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σερρών, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα.