Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου από τη λίμνη Αώου
H λίμνη Αώου στα Γρεβενά όπου κατέπεσε ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026.
ΑΠΕ - ΜΠΕ STRΟλοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (29/6) οι εργασίες ανέλκυσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Bell 214 B στη λίμνη Αώου. Συγκεκριμένα γερανοφόρο όχημα ανέσυρε το ελικόπτερο από το νερό και το έβγαλε στη στεριά.
Συνεργεία με μηχανικούς αφαίρεσαν τα καύσιμα και την δεξαμενή ύδατος που βρίσκεται στο κάτω μέρος του ελικοπτέρου και συνδέεται με το σύστημα υδροληψίας.
Στη συνέχεια θα φορτωθεί σε νταλίκα και θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα σε χώρο της αστυνομικής διεύθυνσης όπου εκεί θα διερευνηθούν τα μηχανικά μέρη του ελικοπτέρου από πραγματογνώμονες, όπως αναφέρει ΕΡΤ.
Το πρωί οι δύτες κατάφεραν με επιτυχία να ανυψώσουν το ελικόπτερο χρησιμοποιώντας μπαλόνια αέρα και να το ισορροπήσουν.
Tο ελικόπτερο, τύπου Bell 214B έπεσε στη λίμνη Αώου την Πέμπτη (25/06/26) όταν επιχείρησε υδροληψία για την κατάσβεση πυρκαγιάς
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υποβρύχια πλάνα από το ελικόπτερο που έπεσε στη λίμνη Αώου: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανέλκυσης
Εντός της ημέρας η ανέλκυση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου
Η διμερής στρατιωτική συνεργασία στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια με τον Αλβανό υπουργό Άμυνας
20:00
Μουντιάλ 2026: Ο Κούμπεκ παραιτήθηκε απ’ τον πάγκο της Τσεχίας
19:57
Les Echos: Η ελληνική Τheon κοντά στην εξαγορά της γαλλικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας HGH
19:54
Οι αρχές της Αργεντινής εντόπισαν μια παραλλαγή του χανταϊού στη Γη του Πυρός
19:48