ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Eurokinissi

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσουν» όλες οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δει αν είναι τεχνικά δυνατό να υποστηριχθούν οι αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, όπως τα είχε προωθήσει ο Τρύφων Αλεξιάδης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Tο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξήγησε πως θεωρείται αμφίβολο αν θα νομοθετηθούν τελικά οι αλλαγές στα ποσά των τελών κυκλοφορίας, οι οποίες αφορούσαν σε μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά μεσαίου και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και σε αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά, λόγω πίεσης χρόνου.

«Θα δούμε αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές», τόνισε χαρακτηριστικά η αρμόδια πηγή.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση αναφορικά με τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης.

«Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο , οι αλλαγές θα προχωρήσουν», διευκρίνισε.

Ολοκληρώνοντας η πηγή απέκλεισε κατηγορηματικά την κατάργηση ή αναβολή των επικείμενων αυξήσεων (από 1η Ιανουαρίου) στον ΕΦΚ στα τσιγάρα, όπως ζητούσαν με αίτημα τους διάφοροι φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ