ΕΛΛΑΔΑ

Το Μαξίμου αρνείται τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στον υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Το Μαξίμου αρνείται τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ στον υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής
Πηγή: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, απαντά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και αρνείται κατηγορηματικά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΕΥΠ, στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

«Η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποτελεί τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση. Ως τέτοια έχει καλωσοριστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια, και συμβάλει στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση»

Η ανακοίνωση του γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού επιτίθεται στη ΝΔ, λέγοντας:

«Στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ).Η ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», αναφέρεται σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016· αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT)»

Τέλος,η ανακοίνωση καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να εγκαταλείψει την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

«Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ