ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: «Απόφαση των Αμερικανών να ακυρωθεί η ομιλία Ομπάμα»

ΕΛ.ΑΣ.: «Απόφαση των Αμερικανών να ακυρωθεί η ομιλία Ομπάμα»

Η ανοιχτή ομιλία του προέδρου Ομπάμα αποτελούσε για τους επιτελείς της ΕΛΑΣ ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι στο σχεδιασμό των μέτρων αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου της Αμερικής.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει δοθεί στις ελληνικές αρχές το τελικό πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, στις καθημερινές συσκέψεις των επιτελών στην Κατεχάκη γινόταν ειδική αναφορά στο σχεδιασμό των μέτρων και κυρίως με ό,τι αφορούσε στην ομιλία του στον ανοιχτό χώρο της Πνύκας.

Αργά όμως το βράδυ της Πέμπτης, οι Αμερικανοί πράκτορες που βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα στη χώρα μας και κάνουν αυτοψίες στα σημεία από τα οποία θα περάσει ο Ομπάμα, διέρρευσαν ότι η συγκεκριμένη ανοιχτή ομιλία θα ήταν καλύτερο να μην πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής αλλά και η Διεύθυνση Επισήμων, υπηρεσίες που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος για τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, ουδέποτε έθεσαν στους Αμερικανούς ζήτημα ασφάλειας αναφορικά με την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στην Πνύκα.

Μάλιστα, μιλώντας στο CNN Greece υψηλόβαθμος αξιωματικός με ρόλο στο επιχειρησιακό σχέδιο, ξεκαθάρισε ότι "παρά το γεγονός πως ακόμα επίσημα δεν μας έχουν ενημερώσει για το πρόγραμμα εμείς σε όλους τους τόνους υποστηρίξαμε ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε κάθε κίνηση του Αμερικανού προέδρου και ότι καθημερινά πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα ελέγξουν και θα παρακολουθούν κάθε βήμα του Μπαράκ Ομπάμα. Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς και η ΕYΠ θα χρησιμοποιούν όλο τους τον τεχνολογικό εξοπλισμό στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου"

Πάντως είναι γεγονός ότι η ανησυχία ήταν έκδηλη και σε όλους τους εμπλεκόμενους καθώς αντιεξουσιαστές από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η επίσκεψη του προέδρου, άρχισαν να σχεδιάζουν συγκεντρώσεις με σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια.

Και μέσα σε αυτή την γενική αναστάτωση, η τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας, στο κέντρο της Αθήνας, έκανε κάποιους να σκεφτούν ξανά την ανοιχτή συγκέντρωση στην Πνύκα.

Οι αρχές πάντως βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και δεν αποκλείουν τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενώ η οργάνωση «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» σε προκήρυξή της αναφέρει: "Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος των HΠΑ Barack Obama, η αριστερή κυβέρνηση που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω απο το σύνθημα " φονιάδες των λαών αμερικανοί " τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Οι αναρχικοί ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας μπορούμε να γίνουμε καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ