Αμφίπολη: Εντυπωσιάστηκε η Βικτόρια Χίσλοπ από την ξενάγησή της στον Τύμβο Καστά
Την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τα εντυπωσιακά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, είχε η αγγλίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, διάσημη στην χώρα μας από το μυθιστόρημά της «Το Νησί».
Η αγγλίδα συγγραφέας βρέθηκε στις Σέρρες για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της με τίτλο «Οι Καρτ Ποστάλ» και με την ευκαιρία επισκέφτηκε ινκόγκνιτο την Αμφίπολη, σε μια ξενάγηση-αστραπή.
Εκεί, είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τον Λέοντα της Αμφίπολης, αλλά και και το Αρχαιολογικό Μουσείο της περιοχής. Μάλιστα δήλωσε εντυπωσιασμένη κατά τη μικρή ξενάγηση που της έγινε από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο και δήλωσε πως ο τόπος την εμπνέει, κάνοντας μάλιστα λόγο για θησαυρό.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Βικτόρια Χίσλοπ παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη από το 2014 και φάνηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τους ιστορικούς χώρους που επισκέφθηκε.





Πηγή: FONH.GR
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30
Ιράκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν θα ξαναρχίσει σύντομα
23:59
Βέροια: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία
23:47