Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Δέκα ημέρες και ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSIΣε απόγνωση είναι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα στην οδό Αλκμήνης, καθώς ακόμη δεν έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα για να γίνει η πραγματογνωμοσύνη και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Επί δέκα ημέρες, οι ένοικοι παραμένουν στα οχήματα τους φυλάσσοντας την περιουσία τους που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα.
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια», δηλώνει κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1.
«Είναι άσχημη εικόνα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν ένα σπίτι, χάσανε ότι είχαν και δεν είχαν», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.
Όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, Παναγιώτης Χαρλαύτης, το δημόσιο δεν έχει αρμοδιότητα για την απομάκρυνση των μπάζων:
«Οι αρμοδιότητες από πλευράς δημοσίου δεν υπάρχουν. Ο υπαίτιος της κατάρρευσης, ο οποίος μένει να διευκρινιστεί γιατί η δικογραφία είναι ανοιχτή, αυτός οφείλει να απομακρύνει και τα μπάζα και να προχωρήσει στις αποκαταστάσεις και ό,τι άλλο βγάλει το δικαστήριο», αναφέρει.
Το έργο των διορισθέντων από την Εισαγγελία πραγματογνωμόνων δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν καθαριστεί ο χώρος. Ωστόσο όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο κ. Χαρλαύτης, «τον ρυθμό της απομάκρυνσης των προϊόντων της κατεδάφισης θα τον δείξουν οι πραγματογνώμονες. Αν δεν υπήρχε δικογραφία ανοιχτή θεωρητικά ήταν μία εβδομάδα υπόθεση. Τώρα επειδή υπάρχει διαμάχη θα είναι πιο μακροχρόνια διαδικασία».
Ο Εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να βρεθεί μία άκρη στο νήμα των ευθυνών, ενώ έθεσε και ζήτημα υγειονομικών λόγων που επιβάλλουν τον άμεσο καθαρισμό του χώρου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πετράλωνα: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την απομάκρυνση των μπάζων - Γραφειοκρατικό αδιέξοδο
Πετράλωνα: Τα συντρίμμια της πολυκατοικίας παραμένουν στο οικόπεδο - Παρέμβαση της Εισαγγελίας
Κρατικοποίηση εταιρειών που δεν μπορούν να προστατευθούν απο drones, ανήγγειλε ο Πούτιν
19:56
Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε πετρελαιοφόρο ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας
19:45
Παραιτήθηκε απο την Πλεύση Ελευθερίας ο υπευθυνος Αγροτικού Σωκράτης Αλειφτήρας
19:33
Mediterranean College: Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η Open Day σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
19:23