Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κασσάνδρα και Σιθωνία αύριο λόγω αυξημένου κίνδυνου πυρκαγιάς
Ανανεώθηκε:
Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας θα ισχύσει αύριο Δευτέρα 13/7, από τις 08:00 έως τις 20:00, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, το μέτρο αφορά, στον δήμο Κασσάνδρας, τη χερσόνησο της Κασσάνδρας και ειδικότερα την περιοχή «Κορυφογραμμή» από το Κασσανδρινό έως την Αγία Παρασκευή, καθώς και τις περιοχές «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της κοινότητας Παλιουρίου. Στον δήμο Σιθωνίας η απαγόρευση ισχύει στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.
Για την εφαρμογή του μέτρου θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου των δασικών δρόμων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ προβλέπεται η απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές, με εξαίρεση τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καλεί κατοίκους και επισκέπτες να συμμορφωθούν με την απαγόρευση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Υπενθυμίζεται ότι η παραβίαση της απόφασης επισύρει διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός για φωτιά στον Ασπρόπυργο: Καίει ξερά χόρτα και σκουπίδια
Πέθανε ένας από τους σοβαρά εγκαυματίες της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο
Θρίλερ με τα Στενά του Ορμούζ: «Είναι ελεύθερα» λέει ο Τραμπ - «Αδύνατη» η διέλευση επιμένει το Ιράν
16:57
Συναγερμός για φωτιά στον Ωρωπό - Εστάλη μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
16:46
Η Γερμανία χρηματοδοτεί 50.000 επιθετικά drones για την Ουκρανία
16:45
Ηράκλειο: Βίντεο καταγράφει την ξέφρενη πορεία αυτοκινήτου - Παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα
16:37