Πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: Καίει κοντά σε σπίτια - Μήνυμα του 112
Εναέριες ρίψεις νερού στη φωτιά
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ EUROKINISSIΠυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/7) σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βασιλικά του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα, υδροφόρες του Δήμου Θερμης συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.
Κοντά στην πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).
Καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος το ΕΣΚΕΔΙΚ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) λαμβάνει συνεχή εικόνα από το drone μέσω οπτικής και θερμικής κάμερας.
Στο σημείο μεταβαίνει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Μήνυμα του 112
Στους κατοίκους εστάλη μήνυμα του 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Η Σαουδική Αραβία «χτύπησε» μετά από χρόνια την πρωτεύουσα της Υεμένης
23:49
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας
23:39
«Θαμμένη» στη λάσπη η Κρήτη: Αποκαρδιωτικές εικόνες καταστροφής - Κομμένοι δρόμοι, ζημιές, απόγνωση
23:29
Συνέχεια παραιτήσεων: Αποχωρεί από την OpenAI ο υπεύθυνος ασφαλείας και εκπέμπει «SOS»
23:20