Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος και ο 24χρονος για την επίθεση στο σπίτι της Νέστορα
Στα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις που οδήγησαν στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
EurokinissiΠροσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 24χρονος, το τρίτο άτομο που εμπλέκεται στην εμπρηστική επίθεση που οδήγησε στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στη Θεσσαλονίκη.
Μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του, ενώ πλέον και οι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Τι υποστήριξε στην απολογία του
Ο 24χρονος φοιτητής, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση, καταθέτοντας ότι δεν γνώριζε τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το εγκαταλελειμμένο σπίτι που παραχώρησε και χρησιμοποιήθηκε, πριν και μετά την επίθεση, από τους φερόμενους ως φυσικούς δράστες, τους οποίους ανέφερε πως δεν γνωρίζει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της ανακρίτριας, ο ίδιος φέρεται να απολογήθηκε ότι έδωσε τα κλειδιά τού σπιτιού σε άτομο το οποίο γνωρίζει από τον πανεπιστημιακό χώρο, δηλώνοντας άγνοια για τη διαδρομή που ακολούθησαν μετέπειτα (τα κλειδιά).
Σε βάρος του, όπως και των δύο συγκατηγορουμένων του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο 29χρονος και η 26χρονη, έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την απολογία τους στην ίδια ανακρίτρια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ήταν δολοφονική ενέργεια»: Οι πρώτες δηλώσεις της Αφροδίτης Νέστορα έξω από το νοσοκομείο
Πυρκαγιές: Η στρατηγική της επόμενης μέρας – Πρόληψη, «μωσαϊκό τοπίων» και παιδεία
09:23
Η πριγκίπισσα Ευγενία γέννησε το τρίτο της παιδί στην Πορτογαλία
09:13
Πύραυλος της SpaceX θα συντριβεί στη Σελήνη με 8.400 χλμ/ώρα - Κρούση ίση με τρεις τόνους TNT
09:04
Νεκρός σε τροχαίο 33χρονος οδηγός στην Πιερία: Έπεσε με την μοτοσικλέτα του σε αρδευτικό κανάλι
08:54