Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της Μάρως Κοντού - Πλήθος κόσμου στην κηδεία
Η σορός της Μάρως Κοντού στη Μητρόπολη Αθηνών
Νίκος Ραζής/ CNN GreeceΈφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της Μάρως Κοντού, με πλήθος καλλιτεχνών, πολιτικών αλλά και απλούς πολίτες να συρρέουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (17/7) για το «τελευταίο αντίο» στην μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου.
Η σορός της έφτασε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό, όπου βρίσκονται γνωστοί ηθοποιοί για να την αποχαιρετήσουν.
Ανάμεσα στους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στη Μητρόπολη, ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον οποίο ήταν στενοί φίλοι, όπως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Πηγή: Νίκος Ραζής/ CNN Greece
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN GreeceΤο «παρών» στο τελευταίο «αντίο» δίνουν επίσης η Άντζελα Γκερέκου, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Ανδρέας Γεωργίου και η Βάσια Παναγοπούλου.

Η Άντζελα Γκερέκου, η Νίκη Παλληκαράκη ο Ανδρέας Γεωργίου, η Βάσια Παναγοπούλου ανάμεσα στους ηθοποιούς που δίνουν το «παρών» στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Νίκος Ραζής / CNN GreeceΣτεφάνια στη μνήμη της έστειλαν μεταξύ άλλων, ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, η Κάτια Δανδουλάκη, η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Λίνα Μενδώνη, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Εβελίνα Παπούλια
Νίκος Ραζής/ CNN Greece
Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN Greece
Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής / CNN Greece
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής/ CNN Greece
Η Κατερίνα Μουτσάτσου στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής/ CNN Greece
Η Έλενα Ακρίτα στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής/ CNN Greece
Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Πηγή: Νίκος Ραζής/ CNN GreeceΣτη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», του οποίου υπήρξε πρόεδρος η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου.

Στεφάνια στη μνήμη της Μάρως Κοντού
Νίκος Ραζής/ CNN GreeceΜία από τις τελευταίες επιθυμίες της Μάρως Κοντού ήταν πάνω στο φέρετρό της να μην μπει φωτογραφία της, όπως κι έγινε.
Τον επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία της εμβληματικής ηθοποιού θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν και επί σειρά ετών στενός της φίλος.

O Νικήτας Κακλαμάνης στην κηδεία της Μάρως Κοντού
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSIΜάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάρω Κοντού είχε εκφράσει στον Νικήτα Κακλαμάνη, μια ιδιαίτερη παράκληση για την επόμενη συνάντηση της παρέας τους: να κρατήσουν μια θέση στο τραπέζι για εκείνη και να τοποθετήσουν μπροστά στην άδεια της καρέκλα ένα ποτήρι ουίσκι και ένα αναμμένο τσιγάρο. Ο Πρόεδρος της Βουλής πραγματοποίησε την επιθυμία της, την οποία και μοιράστηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Μάρω Κοντού υπήρξε μια από τις τελευταίες μεγάλες κυρίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και μια προσωπικότητα που τίμησε το θέατρο, την τηλεόραση και τον δημόσιο βίο με ήθος, αξιοπρέπεια και αστείρευτη δημιουργικότητα.
Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία από την Κίνα
11:30
Αργεντινή - Ισπανία: Η FIFA ανακοίνωσε τις εμφανίσεις των ομάδων στον τελικό
11:28
Κακλαμάνης, Γκερέκου, Παπούλια, Ρώμας: Μαζικό «παρών» στην κηδεία της Μάρως Κοντού
11:17
Δεν υπάρχει ακόμη, πρόβλημα υπερτουρισμού στην Ελλάδα
11:03