Λουλούδια και κεριά στην «Οικία Κοκοβίκου» στην Πλάκα - Ένα διαφορετικό «αντίο» στη Μάρω Κοντού
Σημειώματα και λουλούδια στην «Οικία Κοκοβίκου»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSIΠλήθος κόσμου, αποχαιρετά με λουλούδια, κεριά και σημειώματα έξω από την «οικία Κοκοβίκου» τη δική του «Ελενίτσα», τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού.
Η «Ελενίτσα» στην παλιά ταινία του ελληνικού κινηματογράφου «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» και η θρυλική οικία Κοκοβίκου επί της οδού Τριπόδων στην Πλάκα έμελλε να καθορίσουν την πλούσια και μακρά πορεία της Μάρως Κοντού, με τους απλούς πολίτες να επιλέγουν αυτό το σταθμό της καριέρας της για να την αποχαιρετήσουν.
Ήδη από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστός ο θάνατός της, θαυμαστές της άφησαν έξω από το σπίτι της Τριπόδων ένα λουλούδι ή ένα κερί στη μνήμη της. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το σημείωμα που άφησε ένας περαστικός:
«Καλό παράδεισο κυρία Κοκοβίκου».
Να σημειωθεί ότι, η θρυλική «οικία Κοκοβίκου» που μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων άρχισε να αποκαθίσταται ήδη από το 2025, με σκοπό να προβάλλονται σε αυτός ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Το ιστορικό κτήριο επί της οδού Τριπόδων 32 έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού, ενώ η διάσωσή του συμβάλλει στην ιστορία της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κακλαμάνης, Γκερέκου, Παπούλια, Ρώμας: Μαζικό «παρών» στην κηδεία της Μάρως Κοντού
Οι οριστικοί πίνακες της ΔΥΠΑ για δωρεάν φιλοξενία σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
05:00
«Ergani App»: Γρήγορες και απλές προσλήψεις για εργοδότες μέσω κινητού
04:00
Διορισμοί: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
03:00
ΔΕΗ: Αμετάβλητες οι τιμές του πράσινου τιμολογίου ρεύματος για τον Αύγουστο
02:00