ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας - Ενίσχυση δυνάμεων, μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση

Φωτιά σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας - Ενίσχυση δυνάμεων, μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση

Πυρκαγιά στα Σελίνια Σαλαμίνας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (19/07), εξαιτίας της οποίας μηνύματα από το 112 εστάλησαν στους κατοίκους, καλώντας τους αρχικά να παραμείνουν σε ετοιμότητα και στη συνέχεια να απομακρυνθούν προς την παραλία. 

Σε δηλώσεις που προχώρησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός, ανέφερε πως: «στις 12.32 η πυρκαγιά ήταν πολύ κοντά σε σπίτια, οριακά μέσα, γι’ αυτό εκδόθηκε μήνυμα για απομάκρυνση.

Η εικόνα είναι τώρα σαφώς πιο βελτιωμένη. Το μόνο ενεργό μέτωπο τώρα είναι προς τον λόφο του πανοράματος Σεληνίων».

«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 27 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

fwtia-salamina.jpg

Ήχησε το 112 για εκκένωση

Το 112 ήχησε δύο φορές, με το δεύτερο μήνυμα να καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την παραλία Σεληνίων.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Α και Β Πανόραμα Σεληνίων Σαλαμίνας της Περιφέρειας Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς παραλία Σεληνίων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο δεύτερο μήνυμα.

Το πρώτο μήνυμα που εστάλη για ετοιμότητα ανέφερε: «Πυρκαγιά στην περιοχή Σελίνια Σαλαμίνας της Περιφέρειας Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, διενεργούνται στην περιοχή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.