Τροχαίο με ασθενοφόρο στα Χανιά: Με κάκωση στον θώρακα και τραύματα στα πλευρά ο ένας διασώστης
Μεταφορά ασθενή σε νοσοκομείο
INTIME NEWSΜε κάκωση στον θώρακα και τραύματα στα πλευρά νοσηλεύεται ο ένας εκ των δύο διασωστών που τραυματίστηκαν στο σοκαριστικό τροχαίο στα Χανιά, όπου αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ασθενοφόρο, δίπλα στο νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής (19/07).
Υπενθυμίζεται ότι από το συμβάν τραυματίστηκαν και τα δύο μέλη του πληρώματος ηλικίας 35 και 40 ετών και νοσηλεύονται και οι δύο για προληπτικούς λόγους.
Ο δεύτερος διασώστης φέρεται να έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαπιστωθεί κάποια σοβαρή επιπλοκή.
Όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας στο flashnews.gr, η οδηγός του Ι.Χ. είναι νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του νοσοκομείου Χανίων. Η ίδια, εξετάζεται για πιθανή κάκωση στον αυχένα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.
Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων
Με αφορμή το συμβάν, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Τομέα Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, αναφερόμενο στις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν καθημερινά τα πληρώματα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Τομέα Χανίων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος για τον συνάνθρωπο μας από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στην οικία του παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων μας, αλλά και ανακούφισή, καθώς οι δύο διασώστες του ασθενοφόρου που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια διακομιδής, καθώς και η συνάδελφος νοσηλεύτρια που επέβαινε στο Ι.Χ. όχημα, δεν υπέστησαν τραυματισμούς που να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Ευχόμαστε και στους τρεις ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά τους. Το σημερινό περιστατικό αποτελεί μία ακόμη υπενθύμιση των ιδιαίτερα απαιτητικών συνθηκών κάτω από τις οποίες επιχειρούν καθημερινά τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Κάθε επείγουσα διακομιδή απαιτεί ταχύτητα, απόλυτη συγκέντρωση και ψυχραιμία, με ελάχιστα περιθώρια λάθους, καθώς κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο για την έκβαση ενός περιστατικού.
Οι διασώστες καλούνται καθημερινά να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάγκη για άμεση ανταπόκριση και στην υποχρέωση να διασφαλίσουν την ασφάλεια των ασθενών, των ίδιων και όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, που απαιτεί ,υψηλό επαγγελματισμό, συνεχή εγρήγορση και σωστές αποφάσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Με αφορμή το συμβάν, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους οδηγούς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν αντιλαμβάνονται την προσέγγιση οχημάτων έκτακτης ανάγκης και στο μέτρο του δυνατού, να διευκολύνουν τη διέλευσή τους, συμβάλλοντας στην ασφαλή ολοκλήρωση κάθε αποστολής. Το σημερινό ατύχημα υπενθυμίζει ότι πίσω από κάθε ασθενοφόρο που κινείται με προορισμό έναν άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια, βρίσκονται επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με αίσθημα ευθύνης, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστα περιθώρια λάθους. Η προστασία τους αποτελεί υπόθεση όλων μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Η στιγμή της σύγκρουσης
Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει καρέ-καρέ τη σφοδρή σύγκρουση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με το αυτοκίνητο, λίγα μόλις μέτρα πριν από το Νοσοκομείο.
Προσπαθούσε να επαναφέρει ασθενή με ανακοπή ο διασώστης που τραυματίστηκε σοβαρά
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το zarpanews.gr, στο βίντεο φαίνεται το ασθενοφόρο να συγκρούεται με το ασημί αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε η νοσηλεύτρια των ΤΕΠ του Νοσοκομείου, η οποία μόλις είχε σχολάσει από την βάρδιά της.
Ο διασώστης που τραυματίστηκε φέρεται να έκανε προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε ασθενή που μεταφερόταν με καρδιακή ανακοπή και χωρίς τις αισθήσεις του.
Απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική οι επιβαίνοντες
Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική με τρία οχήματα, προκειμένου να συνδράμει στον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων.
Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του τον ασθενή που μετέφερε το ασθενοφόρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο θάνατός του οφείλεται στο τροχαίο ή σε άλλα αίτια.
Παράλληλα, τραυματίστηκαν τα δύο μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου, όπως και η οδηγός του οχήματος και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο διερευνώνται από τις Αρχές.
Ρωσικός βομβαρδισμός με δύο νεκρούς στη Ζαπορίζια - 400 ουκρανικά drones στόχευσαν τη Μόσχα
08:19
Φαντασμαγορικό σόου στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ με Μαντόνα, Σακίρα και Τζάστιν Μπίμπερ
08:09
Το κόστος παραγωγής έχει σχεδόν διπλασιαστεί
08:00
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ένατη νύχτα αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράν και πυραυλικά αντίποινα
07:57