ΕΛΛΑΔΑ

«Αποστολή» και Unicef ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εκπαίδευση των προσφύγων

«Αποστολή» και Unicef ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εκπαίδευση των προσφύγων
Αποστολή

Σε συνεργασία κορυφής με στόχο την ενσωμάτωση των παιδιών των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευσή τους, προχώρησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» με τη Unicef, τη φινλανδική και τη σουηδική εκκλησία καθώς και τη μη κυβερνητική οργάνωση «Έλιξ».

Ο κ. Κωστής Δήμτσας γενικός διευθυντής της «Αποστολής» μιλώντας στο CNN Greece, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αφορά περισσότερα από 2000 παιδιά, τα οποία θα μάθουν να μιλούν και ελληνικά. Επίσης, το πρόγραμμα αφορά και ενήλικες οι οποίοι εκτός από ελληνικά θα μαθαίνουν και αγγλικά.

2588870

Άλλωστε ο στόχος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, όπως ανέφερε ο κ. Δήμτσας είναι να βοηθήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο - να απολαμβάνουν του δικαιώματός τους σε μια ποιοτική εκπαίδευση και έναν ανθρώπινο κόσμο.
Ο κ. Δήμτσας σε πρόσφατη εκδήλωση της "Αποστολής" κατά την οποία διένειμε 1150 προπληρωμένες κάρτες σε μαθητές πολύτεκνων οικογενειών για την αγορά σχολικών ειδών. Πηγή: Eurokinissi

«Όλοι μας θα εργαστούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, που έφθασαν στην χώρα μας από εμπόλεμες ζώνες, και να τα βοηθήσουμε να πάνε στο σχολείο, να τα κρατήσουμε υγιή, να τα βοηθήσουμε να ανακάμψουν από τα ψυχικά τους τραύματα, να τους συμπαρασταθούμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν», λέει χαρακτηριστικά.

Τα προγράμματα, όπως επισημαίνει ο κ. Δήμτσας στο CNN Greece, περιλαμβάνουν μαθησιακό υλικό και δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών με σεβασμό στην πολιτισμική τους ταυτότητα. Τα προγράμματα απευθύνονται σε τρεις ηλικιακές ομάδες:

φωτο1
φωτο3

Πηγή: "Αποστολή"

• Παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών με δραστηριότητες εισαγωγής στη μάθηση έχοντας ως επίκεντρο το παιχνίδι και την δημιουργική απασχόληση.

• Μαθητές 6 έως 15 ετών στα οποία θα παρέχεται μαθησιακή υποστήριξη, αφού σκοπός είναι να ενισχύσει τα παιδιά στη συμμετοχή τους στις σχολικές αίθουσες των δημόσιων σχολείων στα οποία ήδη προσφέρεται επίσημη εκπαίδευση.

• Μαθητές 16 και 17 ετών, που μέχρι στιγμής δεν συμπεριλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου και θα έχουν τη χαρά να μετέχουν στην εκμάθηση της ελληνικής, της αγγλικής και της μητρικής τους γλώσσας.
Πηγή: Αποστολή

Επίσης, θα τους παρέχονται μαθήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής τους κατάστασης και της ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία.

Για την εκπόνηση των προγραμμάτων η "Αποστολή" συνεργάζεται με το υπουργείο Παιδείας.

Στα προγράμματα θα απασχολείται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ο σχεδιασμός μαθημάτων θα γίνεται σε συνεργασία με άτομα από την προσφυγική κοινότητα που θα απασχολούνται στο πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ