Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία αναχαίτισαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
Επίθεση με δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την περιοχή της Υεμένης αντιμετώπισε η ελληνική Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στις 07:15 (ώρα Ελλάδας), η ελληνική πυροβολαρχία αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία επίθεση που προήλθε από την περιοχή της Υεμένης, επιτυγχάνοντας ποσοστό αναχαίτισης 100%.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι είχαν ως στόχο σημαντική εγκατάσταση διυλιστηρίων στην περιοχή Γιανμπού, όπου βρίσκεται ανεπτυγμένη η ελληνική δύναμη.
Η Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept, η οποία έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΕΛΔΥΣΑ συνεχίζει κανονικά την αποστολή της, χωρίς να έχει επηρεαστεί η επιχειρησιακή της δραστηριότητα.
Τραμπ: «Πέρασε μία ολόκληρη γενιά από την στιγμή που η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη με το αληθινό κακό»
17:22
Υεμένη: Πυραυλικές επιθέσεις στη Μούχα - «Κανένας λόγος ανησυχίας» για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας
17:11
Πέθανε η πριγκίπισσα Άστριντ της Νορβηγίας
17:00
Χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Παρθένι Ευβοίας
16:52