ΕΛΛΑΔΑ

Δορυφορική εικόνα από τις δύο πυρκαγιές στη Βοιωτία - Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το FireHUB

Δορυφορική εικόνα από τις δύο πυρκαγιές στη Βοιωτία - Δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το FireHUB

Η φωτιά που καίει στη Βοιωτία

CNN Greece

Δορυφορικά αποτυπώνονται τα δύο μέτωπα των πυρκαγιών που καίνε στο νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στη Κοινότητα Καπαρελλίου και στη Κοινότητα Νεοχωρίου Θεσπών.

Οι δορυφορικές εικόνες αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο από το FireHUB και τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε 5 λεπτά.

Να σημειωθεί ότι, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην Ξηρονομή Βοιωτίας.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8 το πρωί εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους, καλώντας τους σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 πυροσβεστικά οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Φωτιά ξέσπασε και στο Καλαμάκι της Θήβας. Στο σημείο έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ και 19 οχήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο.

Επίσης κινητοποιήθηκαν 1 πυροσβεστικό πλοίο από το λιμένα του Πειραιά και 1 ταχύπλοο σκάφος τύπου RAFNAR από το λιμένα της Πάτρας, προκειμένου να μεταβούν άμεσα πλησίον της ακτογραμμής στον Άγιο Βασίλειο. Συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Θηβαίων.