Πυροσβεστική: Καλαμάκι και Ξηρονομή τα πιο δύσκολα μέτωπα - Σχεδόν αδύνατες οι ρίψεις από αέρος
Μάχη με τις φλόγες στην Βοιωτία
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSIΣτο Καλαμάκι και Ξηρονομή Βοιωτίας είναι τα πιο δύσκολα μέτωπα σύμφωνα με τον Βασίλη Βαθρακογιάννη Διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Πυροσβεστικής.
Εκεί όπως είπε ότι επιχειρούν 215 πυροσβέστες 10 ομάδες δασοκομάντος και 57 οχήματα αλλά και η ομάδα «Δευκαλίων». Επίσης σε συνεργασία με το Λιμενικό εκδόθηκαν μηνύματα 112 ενημέρωσης και απομάκρυνσης προς τον Άγιο Βασίλειο με τις Αρχές να απομακρύνουν από θαλάσσης 254 άτομα.
Στη φωτιά στο Ποικίλο Όρος επιχειρούν 95 πυροσβέστες με έξι ομάδες δασοκοκομάντος και 22 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις για την προστασία του ψυχιατρικού νοσοκομείου του Δαφνίου.
Από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.
Στη φωτιά στο Κομπότι τις Άρτας επιχειρούν 64 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος, 20 οχήματα και οκτώ αεροσκάφη.
Στη φωτιά στο Φίχτι Αργολίδας επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες δασοκομάντος και 22 οχήματα καθώς και τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος είναι ακραίος για αύριο σε Αττική Εύβοια ενώ σημείωσε ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν καθώς δεν μπορούσε να γίνει υδροληψία.
Συνολικά εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 51 πυρκαγιές, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με 73 πυρκαγιές σε όλη επικράτεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στο Ποικίλο Όρος: Απομακρύνονται από το «Δαφνί» 7 ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα
Ανεξέλεγκτη η φωτιά την Ξηρονομή Βοιωτίας - Μεγάλη η έκταση του πύρινου μετώπου
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Δασμούς 50% επιβάλει ο Τραμπ - Αντίμετρα υπόσχεται ο Κάρνεϊ
07:53
Ο Τραμπ θα κουνήσει την πράσινη σημαία σε αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον
07:42
Πάτρα: Κατέληξε 75χρονος που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με «γουρούνα»
07:41
Το TikTok θα καταβάλει 400 εκατ. δολάρια για διευθέτηση αγωγής που αφορά προσωπικά δεδομένα παιδιών
07:32