ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ, δακρυγόνα και συγκρούσεις στο Πολυτεχνείο

Μολότοφ, δακρυγόνα και συγκρούσεις στο Πολυτεχνείο
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμη μια φορά τα στενά των Εξαρχείων για αρκετές ώρες από το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Τρίτης ενώ επίθεση, για μία ακόμα φορά,  δέχθηκε και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Λευτέρης Σουχάιμπ, Νικολέτα Παπάζογλου

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που άρχισε να διαλύεται η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Αμερικανού Προέδρου.Η ένταση ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό της αστυνομίας στην οδό Σταδίου.Οι αστυνομικοί με τα γκλοπ, τις ασπίδες και με χρήση χημικών κατάφεραν, αρχικώς, να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια ενώ νεαροί συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στην Πανεπιστημίου.

Ομάδες νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έστησαν αρκετά οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας. Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν λάθει θέσεις ...μάχης στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων.

IMG 9347

πηγή: CNN Greece

Αρκετές συγκρούσεις με διμοιρίες των ΜΑΤ εξελίχθηκαν για αρκετή ώρα στην οδό Τοσίτσα.

Μια άλλη ομάδα νεαρών, περίπου 100 άτομα, ταμπουρώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο από όπου πέταξαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς από την πλαϊνή πόρτα, που βρίσκεται επί της Στουρνάρη. Αργά το βράδυ της Τρίτης οι ταμπουρωμένοι άρχισαν να βγάζουν από το Πολυτεχνείο καρέκλες, γραφεία να τα καίνε και να στήνουν οδοφράγματα.

IMG 9348 copy

πηγή: CNN Greece

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ενώ πέταξε και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ έγινε γνωστό ότι έκανε και τρεις συλλήψεις.

a

πηγή: CNN Greece

Από την επίθεση με μολότοφ δεν γλύτωσε και το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η ένταση παρουσίαζε σημάδια αποκλιμάκωσης ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν σε πλήρη ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ