ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώνονται την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών, ενώ οι πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν ανοιχτές, ώστε οι πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της 17ης Νοέμβρη.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου, στον ιστορικό χώρο του ιδρύματος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και η νεολαία του κόμματος.

«Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σε αυτούς τους πρωταγωνιστές» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

17303831

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

«Τιμούμε με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη τα παιδιά που έπεσαν εδώ. Σε μια συγκυρία που δοκιμάζεται η δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη ελπίζουμε τα οράματά τους και οι θυσίες τους να μην έχουν πάει χαμένα» ήταν η δήλωση του υπουργού Παιδείας.

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων που έδωσαν και την ψυχή τους για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αναγνωρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες. Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι και θα ολοκληρωθούν με την επιτυχία την επόμενη περίοδο μέσα από τη σκληρή μάχη την οποία δίνουμε» ανέφερε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενώ αντεγκλήσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδα νεαρών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

«Σαραντατρία χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού. Σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, υψώνεται και φέτος, για άλλη μία φορά, η σημαία του Πολυτεχνείου «με τα αιτήματα αναβαπτισμένα στους σύγχρονους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Την Πέμπτη, το ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30, έως τις 13:00 και αναμένεται, εκτός από τους πολίτες, να καταθέσουν στεφάνια διάφοροι φορείς και θεσμικοί παράγοντες. Ως είθισται, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή εορτασμού.

Ο τριήμερος εορτασμός θα φτάσει αύριο, Πέμπτη, στο αποκορύφωμά του, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ