Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης 87 μεταναστών - Στους 327συνολικά οι διασωθέντες
Νέα επιχείρηση διάσωσης 87 μεταναστών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σε απόσταση περίπου 21 ναυτικών μιλίων νότια και νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.
Οι δύο λέμβοι με μετανάστες εντοπίστηκαν από εναέριο μέσο της FRONTEX, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Ακολούθησε επιχείρηση περισυλλογής από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Η νέα επιχείρηση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά από ένα ακόμη κύμα αφίξεων και διασώσεων στα νότια της Κρήτης.
Χθες, συνολικά 240 άτομα εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ανοιχτά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις.
Με τη νέα περισυλλογή, ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ανέρχεται σε περίπου 327 άτομα, επιβεβαιώνοντας πως η Κρήτη και η Γαύδος παραμένουν βασικές πύλες εισόδου από τα παράλια της Αφρικής.
Η Ανακύκλωση Συσκευασιών στην Ελλάδα έχει όνομα: Μπλε Κάδος και Μπλε Κώδωνας
10:00
Μαραθώνας: Στη Δικαιοσύνη κόρη και εγγονός για την υπόθεση της 80χρονης - Που στρέφονται οι έρευνες
09:58
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 33χρονος οδηγός ΙΧ μετά από τροχαίο - Έπεσε πάνω σε δέντρο
09:53
Εκρήξεις στο νησί Χαργκ - Πληροφορίες ότι χτυπήθηκε ιρανικό τάνκερ
09:45