«Όχι» από εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον Παπαγεωργόπουλο
Εξετάστηκε στον Άρειο Πάγο, η αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επιδιώκοντας την ακύρωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέτασε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τις αιτήσεις αναίρεσης που άσκησαν οι συγκατηγορούμενοι του τέως δημάρχου στην ίδια υπόθεση.
Πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, τον πρώην δημοτικό ταμία και βασικό υπεξαιρέτη Παναγιώτη Σαξώνη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών, όπως επίσης δύο υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης, που τιμωρήθηκαν για αμέλεια στη διαχείριση και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με 3ετή αναστολή.
Άπαντες οι αιτούντες την αναίρεση παραστάθηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων που ανέπτυξαν τους νομικούς τους ισχυρισμούς. Επιδίωξή τους είναι να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης,ώστε η υπόθεση να δικαστεί εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο.
Πάντως, στην εισήγησή του προς το δικαστήριο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρότεινε να απορριφθούν όλες οι αιτήσεις. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.
Από τα φρένα στην τεχνητή νοημοσύνη: Η Brembo χτίζει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με AI
12:35
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Η στιγμή που ο Νετανιάχου δίνει εντολή για την εξουδετέρωση του Λαριτζανί - «Δέχτηκε επίθεση σε κρησφύγετο» - Γραπτό μήνυμά του δημοσίευσε η Τεχεράνη
12:29
Η τρυφερή εμφάνιση του Στίβεν Σπίλμπεργκ με την εγγονή του στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ (pics)
12:24
Μυτιλήνη: Λαμβάνονται μέτρα μετά την επιβεβαίωση κρούσματος αφθώδους πυρετού σε βοοειδή
12:24