ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Ο Μπουτάρης συγκαλεί σύσκεψη για τις κινητοποιήσεις

ΟΑΣΘ: Ο Μπουτάρης συγκαλεί σύσκεψη για τις κινητοποιήσεις
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη για το θέμα του μετρό, την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 EUROKINISSI/MOTION TEAM/Φανή Τρυψάνη

Έκτακτη σύσκεψη με τους φορείς της πόλης συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενόψει της εξαγγελθείσας επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

«Η πόλη δεν μπορεί να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία, χωρίς λεωφορεία, ούτε για μια ώρα», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης μετά το πέρας της σύσκεψης, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λύσει ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε όλοι οι παριστάμενοι φορείς να απαιτήσουν από κοινού από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών συνάντηση στην Αθήνα το αργότερο ως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ή την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, προκειμένου αφενός να επιλυθεί το άμεσο ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, και αφετέρου να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε επίσης, οι φορείς από κοινού να καλέσουν το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, να αναβάλει προσωρινά την εξαγγελθείσα επίσχεση εργασίας, έως ότου επιτευχθεί η συνάντηση με τον υπουργό.

Παράλληλα, προτάθηκε να κληθούν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης να στηρίξουν την προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος του ΟΑΣΘ, που χρονίζει, ταλαιπωρώντας την πόλη και τον νομό της Θεσσαλονίκης.

Οι σχετικές επιστολές προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ και προς τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, συνυπογράφονται από το σύνολο των παριστάμενων φορέων, και συγκεκριμένα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρο Κυρίζογλου, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Βλαχογιάννη, τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, τον γενικό γραμματέα του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαργιάμη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκο Λουφάκη και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Στη σύσκεψη κλήθηκε και παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προκειμένου να ενημερώσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ και τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης για τις εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ, ενώ από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ