ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία διασώστριας στη Σύρο: Το μοιραίο χτύπημα καταγράφει το βούλευμα - Αγνωστο το κίνητρο

Δολοφονία διασώστριας στη Σύρο: Το μοιραίο χτύπημα καταγράφει το βούλευμα - Αγνωστο το κίνητρο

Ο κατηγορούμενος οδηγείται για αναπαράσταση στο τόπο της δολοφονίας στη Σύρο

INTIME NEWS

Φως στις συνθήκες θανάτου της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο επιχειρεί να ρίξει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του νησιού.

Το δικαστικό συμβούλιο αποδομεί βασικά σημεία της εκδοχής του 41χρονου κατηγορουμένου που έχει προφυλακιστεί και θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως το θανάσιμο πλήγμα δεν σημειώθηκε μέσα στο σπίτι και σε συνθήκες άμυνας, όπως υποστήριξε ο ίδιος, αλλά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης της γυναίκας στα στενά της Άνω Σύρου.

Σύμφωνα με το βούλευμα η γυναίκα έφυγε τρέχοντας από το σπίτι για να διαφύγει και εκείνος την ακολούθησε κρατώντας μαχαίρι. Μάλιστα όπως αναφέρεται ο κατηγορούμενος της πέταξε μια γλάστρα με την οποία κατάφερε να την ακινητοποιήσει, να καταφέρει να τη πλησιάσει και να τη χτυπήσει με το μαχαίρι στην πλάτη.

Αναπάντητα ερωτήματα για το κίνητρο της γυναίκας

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν για το κίνητρο της νεκρής γυναίκας και συγκεκριμένα γιατί η 41χρονη Ευαγγελία Ζαγοριανού βρέθηκε έξω από το συγκεκριμένο σπίτι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, χειρουργικά γάντια, σακίδιο και μαχαίρι;

Σύμφωνα με δικαστες, το απόγευμα της 23ης Ιουλίου ο 41χρονος επέστρεψε στην κατοικία του στην Άνω Σύρο στις 16.40, ενώ περίπου ένα τέταρτο αργότερα έφτασε και η σύζυγός του. Λίγα λεπτά μετά, ένα άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά εμφανίστηκε έξω από την πόρτα. Φορούσε μαύρα ρούχα, είχε καλυμμένο το κεφάλι και φορούσε γυαλιά ηλίου, ενώ στα χέρια του είχε χειρουργικά γάντια. Στην πλάτη του έφερε σακίδιο, ενώ κρατούσε ένα μαχαίρι τυλιγμένο σε λευκή πετσέτα και μια μαύρη σακούλα.

Το άγνωστο άτομο παρέμεινε για περίπου 20 δευτερόλεπτα έξω από την κατοικία, σαν να προσπαθούσε να αντιληφθεί τι συνέβαινε στο εσωτερικό, και στη συνέχεια χτύπησε το κουδούνι. Όταν η σύζυγος του 41χρονου άνοιξε την πόρτα, το άτομο φέρεται να εισήλθε βίαια στο σπίτι. Σύμφωνα με το βούλευμα, προέταξε το μαχαίρι προς τη γυναίκα και την ακούμπησε στην κοιλιακή χώρα, προκαλώντας της μικρή εκδορά. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και προσπάθησε να απωθήσει τον εισβολέα.