ΕΛΛΑΔΑ

Τρέχοντας για τα παιδιά

Τρέχοντας για τα παιδιά
(Πηγή: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Συνήθως τα τελευταία χρόνια το τρέξιμο της καθημερινότητας μας σπάνια έχει να κάνει με προσφορά. Περισσότερο με κάλυψη των αναγκών μας (υλικών ή πνευματικών) έχει να κάνει το γεγονός, ότι ξυπνάμε κάθε πρωί και περνάμε το 24ωρο με το βλέμμα στο ρολόι. Και σπάνια κάτι τέτοιο σου προκαλεί ευχαρίστηση.

Για αυτό και το να λάβεις μέρος στην καμπάνια του ΟΠΑΠ «Κάτι Καλύτερο» συμμετέχοντας στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 2016 ήταν μια εμπειρία ξεχωριστή και που σου άφηνε στο τέλος της διαδρομής ένα μεγάλο χαμόγελο.

marathwnios2

Όποια διαδρομή και αν επέλεξε να τρέξει κανείς, μεγάλη ή μικρή, είτε απλά βρέθηκε το πρωινό της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας και το Καλλιμάρμαρο για να χαζέψει και να χειροκροτήσει τους αθλητές, μόνο σπατάλη χρόνου δεν ήταν (όπως συμβαίνει συνήθως στην καθημερινότητα μας).

marathwnios1

(Πηγή: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Για αυτό και μπορούσε να διακρίνει την θετική ενέργεια να κατακλύζει μια πόλη, που έχει συνηθίσει να ζει σε ρυθμούς αρνητικούς, μέσα στην μιζέρια των μνημονίων. Να ανακαλύψει την ελπίδα, που σου δίνει κάτι απλό, όσο το να συμμετέχεις σε έναν αγώνα δρόμου και να διασκεδάζεις.

marathwnios3

(Πηγή: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Να βλέπεις μικρά παιδιά να αναμένουν με αγωνία να τρέξουν τη δική τους διαδρομή δίχως να δυσανασχετούν για το Κυριακάτικο ξύπνημα. Για εκείνα ήταν η ευκαιρία να παίξουν έξω από τα κλουβιά, που μεγαλώνουν. Μακριά από τις ηλεκτρονικές μηχανές που τα αποξενώνουν. Και να σου μεταδίδουν με το χαμόγελο τους την αισιοδοξία για το αύριο.

marath

(Πηγή: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Όπως και το σπιτάκι από τουβλάκια που έφτιαξε στο περίπτερό του ο ΟΠΑΠ. Εκεί που αρκούσε να γράψεις το όνομα σου σε ένα από αυτά και να το προσθέσεις στο οικοδόμημα για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας στα Παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

marathwnios10

Ένα «λιθαράκι», που ξεκινήσαμε να βάζουμε και με την #team_michalis_tsochos του CNN.gr λίγες ημέρες πριν, παίζοντας στην εφαρμογή του ΟΠΑΠ. Μαζί με 216.873ανθρώπους, που επίσης χρησιμοποίησαν την ανανεωμένη εφαρμογή «Κάτι Καλύτερο» και τον ιστότοπο www.katikalytero.gr και είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν για τρίτο συνεχόμενο έτος στο έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας.

marathwnios9

Πάνω από 3.200.00 ευρώ...ένα νούμερο απίθανο, που προήλθε από το υστέρημα του καθενός, για να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις. Εκεί όπου η κρατική αρτηριοσκλήρωση και τα μνημόνια βάζουν απαγορευτικό, όλοι μαζί, παίζοντας στο κινητό μας, κάνοντας likeστο Facebook, τρέχοντας για λίγο ένα Κυριακάτικο πρωινό, δώσαμε διέξοδο.

marathwnios8

Ένα ποσό το οποίο ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση, μέρος της συνολικής επένδυσης της εταιρείας για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων που θα πραγματοποιηθεί το 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.

marathwnios7

Ήδη, μέχρι σήμερα, ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει οκτώ Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων. Αν μπει κανείς στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=65mCtXd8k6o, μπορεί να διαπιστώσει και μόνος του τις εργασίες που έχουν γίνει.

marathwnios6

Στείλαμε ένα μήνυμα σε αυτούς που ορίζουν τις τύχες μας, ότι δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος και έμπνευση. Πίστη στο όραμα και συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο που το αξίζουμε.

Όπως μια αγκαλιά στον τερματισμό του Μαραθώνιου, η προσπάθεια ενός μικρού παιδιού να ξεπεράσει ένα εμπόδιο από τα πολλά που θα βρει στο δρόμο του, η συντροφικότητα ενός σκύλου, που δεν εγκαταλείπει λεπτό τον πιστό του φίλο, ακόμη και όταν τρέχει.

marathwnios5

(Πηγή: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

marathwnios4

(Πηγή: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αυτός ήταν ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Αυτή ήταν η δράση «Κάτι Καλύτερο» του ΟΠΑΠ. Ο δεσμός ανάμεσα μας, που κοιτάει μπροστά και αφήνει πίσω του το χθες.

Μιχάλης Τσώχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ