ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος για τη φωτιά στη Λήμνο - Το «σημείο μηδέν» της πυρκαγιάς

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος για τη φωτιά στη Λήμνο - Το «σημείο μηδέν» της πυρκαγιάς

Από αυτό το σημείο φέρεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά στη Λήμνο

screen grab / glomex

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιοτητας ζωής της Λήμνου, ως υπεύθυνος για την περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά στο νησί, η οποία κινητοποίησε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με εναέρια μέσα και σε επιχείρηση του Λιμενικού για απεγκλωβισμούς πολιτών.

Ο χώρος που ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν χώρος εναπόθεσης αδρανων υλικων και σε αυτόν είχαν προσθετεί κλαδιά και απορρίματα. Μάλιστα υπάρχει μαρτυρία ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από αυτό το σημείο.

Aπό την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νησί το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Βορείου Αιγαίου της ΔΑΕΕ προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια αυτής της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, κλήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας της Λήμνου προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο σημείο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο αντιδήμαρχος συνελήφθη.

Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς

Εξάλλου, στις εικόνες ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ANT1 φαίνεται το σημείο μηδέν, το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς κοντά στην παραλία Θάνος σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από τη Μύρινα. Η συγκεκριμένη έκταση από την οποία ξεκίνησε η φωτιά φιλοξενεί μια ανεξέλεγκτη χωματερή με μπάζα, σκουπίδια, υλικά οικοδομών, έπιπλα, κλαδιά και κάθε λογής απορρίμματα.