«Διάλειμμα» δροσιάς Παρασκευή και Σάββατο «βλέπει» ο Κολυδάς - Αναλυτικά οι θερμοκρασίες 10ημέρου
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα
EurokinissiΜικρό διάλειμμα από τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν σε όλη τη χώρα προβλέπει την Παρασκευή (28/8) και το Σάββατο (29/8) ο Θοδωρής Κολυδάς, ωστόσο τονίζει στη συνέχεια ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει και πάλι την ανιούσα.
Το βασικό στοιχείο, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, είναι ότι δεν διαφαίνεται μια αδιάκοπη δεκαήμερη περίοδος ακραίας ζέστης, ενώ περιορίζεται αισθητά η θερμική επιβάρυνση που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα σε πολλές πόλεις.
Για την Αθήνα, η ζέστη θα είναι έντονη στις 24–25 Αυγούστου και θα κινείται περίπου στους 37–38°C . Από τις 26 του μηνός θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση, η οποία θα γίνει πολύ πιο αισθητή στις 28 Αυγούστου στους 31–32°C. Θα ακολουθήσει σταδιακή ανάκαμψη, με τις μέγιστες να επιστρέφουν προς τους 33–34°C στο τέλος Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η μέγιστη θερμοκρασία του δεκαημέρου αποτυπώνεται στους 37,6°C, ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει σήμα βροχής. Η Αθήνα, λοιπόν, περνά από μια πολύ θερμή αρχή σε σαφώς ηπιότερες συνθήκες, χωρίς όμως να οδηγείται σε κάποια πρόωρη φθινοπωρινή μεταβολή.
Ξεχωρίζει η αναφορά στην Πάτρα η οποία κατά τον κ. Κολυδά παρουσιάζει ίσως την πιο χαρακτηριστική θερμοκρασιακή διακύμανση.
Η περίοδος ξεκινά με πολύ υψηλές τιμές, καθώς το ECMWF πλησιάζει τους 38°C σήμερα 24 Αυγούστου, ενώ η μέγιστη τιμή του δεκαημέρου φτάνει τους 38,2°C.
Ακολουθεί αισθητή πτώση στις 26 Αυγούστου, νέα άνοδος στις 27 και κατόπιν νέα αποκλιμάκωση, με υποχώρηση περίπου στους 32°C στις 30 Αυγούστου. Στη συνέχεια οι θερμοκρασίες επανέρχονται προς τους 34°C.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο (25/08) σε 35 περιοχές της χώρας - Δείτε τον χάρτη της Πυροσβεστικής
Δώρο χρυσό βραχιόλι από τον Ερντογάν σε νιόπαντρους - Η συνάντηση πάνω σε λεωφορείο
20:40
Η Σαουδική Αραβία χτύπησε το προπύργιο των Χούθι στην Υεμένη
20:27
Ολονυχτία στο λαϊκό προσκύνημα του Μαζωνάκη: Με δάκρυα και τραγούδια το τελευταίο αντίο
20:25
Ηράκλειο: Μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ 15χρονος μετά από τροχαίο
20:16