Προσοχή! Κρούσματα τηλεφωνικής εξαπάτησης - Η έκκληση της Αστυνομίας
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), επειδή, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης, από δράστες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου, το οποίο δραστηριοποιούταν σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ:
- Οι δράστες τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους «αστυνομικούς από το Μαρούσι».
- «Ενημερώνουν» τους πολίτες ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε με βεβαιότητα ότι αποτελούν στόχο κλοπής.
- Τους ζητούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα τους, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι τους αστυνομικός για να τα μεταφέρει προς «φύλαξη» στο Αστυνομικό Τμήμα.
- Τους προτρέπουν, μέχρι τη μετάβαση του αστυνομικού, να αποκρύψουν τα χρήματα και κοσμήματα σε διάφορα σημεία του σπιτιού τους (συνήθως στον καταψύκτη).
Η ΓΑΔΑ κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία, καλώντας το «100».
«Πού είναι η Πρώτη μας Κυρία;»: Ο Τραμπ διέκοψε την ομιλία του στον ΟΗΕ προς αναζήτηση της Μελάνια
19:15
Ερντογάν από ΟΗΕ: Η Γάζα, το πιο απάνθρωπο στρατόπεδο συγκέντρωσης της εποχής μας
19:06
Κακοκαιρία: Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής στην Εύβοια - Νέο «κύμα» καταιγίδων από το βράδυ
19:00
Ο Γάλλος ηθοποιός Αρνό Ντενίς υποβλήθηκε σε ευθανασία στα 43 έτη του
18:52